Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osuđeni ubica promijenio život autističnom dječaku

zachary11

Da pomoć i nada ponekad mogu doći i iz najmanje vjerovatnog izvora svjedoči priča o autističnom dječaku Zacharyju i osuđenom ubici koji mu je promijenio život.

Zbog svog stanja Zachary se teško nosio sa školskim obavezama, a njegovi su roditelji bili očajni jer nije mogao podnijeti čak ni njihov zagrljaj. Naime, i najmanji dodir izazvao bi mu suze.

No, stvari su se dramatično promijenile kada su pomoć odlučili pronaći na najmanje vjerovatnom mjestu: u zatvoru.

Obratili su se naime Chrisu, osuđenom ubici koji će iza rešetaka provesti 48 godina, a vrijeme krati nastojeći se iskupiti za težak zločin kojeg je počinio. Chris sudjeluje u programu treniranja napuštenih pasa, a dok njegovi “cimeri” treniraju pse za pomoć slijepim i slabovidnim osobama, ovaj zatvorenik je naučio sve što je mogao o autizmu i u svojoj ćeliji počeo trenirati pse za pomoć autističnim mališanima.

“To je način na koji se pokušavam iskupiti. Kada djeca poput Zacha dođu, ne vide ubicu u meni”, rekao je Chris kroz suze.

Da je Chris Zachu doista promijenio život svjedoči video u kojem autistični dječak sa smješkom i zahvalnošću grli zatvorenika, prenosi Index.