Osvanule privatne fotografije Miloševića s majkom i bratom

milosevic

“Legende devedestih”, grupa na društvenim mrežama koja redovno objavljuje uspomene iz devedesetih u kojima se fotografijama prisjećaju raznih likova iz tog perioda ovih su dana objavili cijelu galeriju srpskog diktatora Slobodana Miloševića.

Riječ je o fotografijama koje su očito iz njegove privatne arhive, iz mladosti na kojima se na dvije vidi sa suprugom Mirom, s majkom, te s majkom i bratom.

Ispod foografije na kojoj je sa svojoj majkom i bratom u komentaru piše kako su Slobo i brat odrasli s majkom jer su im se roditelji rano razveli.

Njihovom ocu se nije svidjelo što ih majka odgaja u komunističkom duhu. Slobin otac je završio teologiju, ali nije bio svećenik već je radio kao nastavnik ruskog i srpskog jezika.

Kada mu se učenik objesio jer mu je dao slabu ocjenu, nije mogao izdržati i ubio se iz pištolja. Sahrani je prisustvovao samo Slobin brat Bora, jer je mlađi Milošević bio u to vrijeme na ekskurziji u Rusiji.

Miloševići na letovanju: Mali Sloba sa bratom i majkom. Njih dvojica su odrasli sa majkom jer su im se roditelji rano razveli. Njihovom ocu se nije svidelo što ih majka odgaja u komunističkom duhu. On je završio teologiju ali nije bio sveštenik već je radio kao nastavnik ruskog i srpskog jezika. Kada mu se učenik obesio jer mu je dao slabu ocenu, nastavnik nije mogao da izdrži i ubio se iz pištolja. Sahrani je prisustvovao samo Slobin brat Bora, jer je mlađi Milošević bio u to vreme na ekskurziji u Rusiji. Sutradan nakon ubistva oca, ubio im se i ujak, a kasnije i tetka jer joj je prethodno poginuo muž, a deca pomrla. Na kraju se ubila i Borina i Slobina majka tako što se obesila. Braća nikad nisu bila previše bliska ali su se poštovala. Kada je Sloba postao predsednik, postavio je brata za ambasadora u Rusiji i dugo je tamo živeo, pa je na kraju vratio bratu dug tako što je dao utočište snaji Miri i bratancu Marku u Moskvi posle 5. oktobra. Bora je sahranjen u Crnoj Gori tamo gde mu i otac počiva, a Sloba u dvorištu Mirine kuće u Požarevcu. Njegova ćerka Marija koja živi u Crnoj Gori i koja ga je najviše volela, godinama pokušava da prebaci posmrtne ostatke oca u Crnu Goru odakle su poreklom Miloševići. Slobino crnogorsko poreklo su poštovali crnogorski funkcioneri i u Hagu nikad nijedan Crnogorac nije želeo da svedoči protiv njega pa čak ni Milo Đukanović.

Objavu dijeli Legende Devedesetih (@legendedevedesetih)

Dan nakon očevog samoubojstva ubio im se i ujak, a kasnije i tetka jer joj je prethodno poginuo muž, a djeca su joj umrla.

Na kraju se i Slobina majkala ub i to vješanjem.

Milošević nikad nije bio blizak s bratom, ali svejedno ga je, kad je postao predsjednik imenovao za srpskog ambasadora u Rusiji, koji mu je to vratio tako da je njegovoj supruzi Miri i sinu Marku pružio utočište u Moskvi nakon pada Slobinog režima.