velika britanija

Osvojili 4,6 miliona eura, ali lutrija im s razlogom ne želi isplatiti dobitak

dobitnici

Njihovi su planovi s novcem uključivali krstarenje Karibima, ali dokaže li im se krađa kartice, svoje dane bi mogli umjesto toga provesti u zatvoru

Dva muškarca iz Velike Britanije na lotu su osvojila 4,6 miliona eura, ali lutrija im to odbija isplatiti zbog sumnje da su dobitnu srećku kupili ukradenom kreditnom karticom, piše Daily Mail.

Mark Goodram (36) i Jon-Ross Watson (31) na strugalici su pronašli dobitak od 4,6 miliona eura, ali njihov se dobitak pokazao sumnjivim kad se ispostavilo da nijedan od njih nema račun u banci na koji bi mu dobitak mogao biti isplaćen.

Obojica tvrde da kreditna kartica kojom su kupili srećku pripada prijatelju i da nemaju nikakvih saznanja o tome da bi mogla biti ukradena, no lutrija im i dalje odbija isplatiti dobitak.

Kako izvještavaju lokalni mediji, Watson ima nekoliko osuda zbog kriminalnih djela, među kojima je i bankovna prevara. Goodram je, pak, prošle godine navodno bio u zatvoru zbog prevare.

Njihovi su planovi s novcem uključivali krstarenje Karibima, ali dokaže li im se krađa kartice, svoje dane bi mogli umjesto toga provesti u zatvoru.