Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika Britanija

Osvojili vilu vrijednu milione na nagradnoj igri, već su je stavili na prodaju: “Nije to za nas”

kuca

No njihovo oduševljenje je kratko trajalo, jer su nakon osam sedmica odlučili kuću ponuditi na prodaju za milion više od procijenjene vrijednosti

Par iz engleskog Leicestera koji je kupnjom srećke od 25 funti (više od 50 KM) osvojio prekrasnu vilu vrijednu gotovo tri i po miliona funti (skoro osam miliona KM), nakon samo nekoliko sedmica odlučio ju je prodati za četiri miliona funti (oko devet miliona KM) jer smatraju da se ne uklapaju u novo bogataško okruženje, a i troškovi održavanja su im previsoki.

Uttam Parmar (58) i njegova supruga Raki (53) prosječan su par iz Leicestera. Prije otprilike dva mjeseca kupili su srećku i osvojili luksuznu kuću u Padstowu u Cornwallu, zajedno s 5.3 hektara zemlje, a među komšijama su im brojne slavne osobe, poput Gordona Ramsaya.

Vila je postala vlasništvo Parmarovih u avgustu – bez hipoteke, s pokrivenim svim poreznim taksama i pravnim troškovima, a par je usto dobio i 50.000 funti u gotovini koje su im trebale pokriti troškove selidbe i smještaja.

“Nije to za nas”

No njihovo oduševljenje je kratko trajalo, jer su nakon osam sedmica odlučili kuću ponuditi na prodaju za milion više od procijenjene vrijednosti.

“Nije to za nas. Dugo već živimo u Leicesteru i ovdje smo savršeno sretni. Ne treba nam kuća za odmor od 4 miliona funti. Zadovoljni smo svojom kućom od crvene cigle i želimo ostati u mirnome mjestu Appleby Magna u Leicestershireu,” kazao je Parmar.

“To je sjajna kuća na prekrasnoj lokaciji, ali mi se jednostavno ne uklapamo u novo okruženje bogataša koji ondje žive, a i troškovi održavanja su golemi i mi ih ne možemo pratiti. Razmišljali smo o tomu da se preselimo onamo, no shvatili smo da nam je preskupo”, rekao je Uttam za Daily Mail, pojasnivši da novce od kuće kane uložiti u kupnju zemljišta ili manjeg imanja.

Mogla bi se iznajmljivati za 15.000 funti mjesečno

Prije nego što su odlučili prodati nekretninu, Parmari su ondje proveli kratak odmor, no na kraju su došli do zaključka da od nje treba odustati. Uttam već 18 godina radi kao operativni menadžer i ranije je učestvovao u nagradnim igrama, no tek mu je ovaj nagradni listić donio velik dobitak.

“Ranije sam osvojio nekoliko stvari poput TV-a i stolića za kafu, no nisam ni sanjao da ću osvojiti nešto tako nevjerovatno kao što je ova kuća”, rekao je. Luksuzna nekretnina osvojila je nagradu za najbolju eko-novogradnju u Cornwallu 2020. godine, a lokalni agenti za nekretnine procjenjuju da bi se na vrhuncu sezone mogla iznajmljivati za 15.000 funti mjesečno.

Slike ove nevjerovatne vile možete pogledati na sljedećem linku.