Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Video postao hit

Otac dječaka koji je dobio Džekin dres: Poludio bi od sreće kada bi ga upoznao

Otkrio je i kako je njegov sin zavolio kapitena Vučice i reprezentacije Bosne i Hercegovine

Video na kojem maleni David plače od sreće zbog toga što je za Božić dobio dres Edina Džeke postao je viralan. Video je objavio njegov otac Daniele Lavagnini, a za Corriere della Sera govorio je o velikoj sreći svog sina nakon što je na poklon dobio Džekin dres.

Snimak je na zvaničnoj stranici objavila i rimska Vučica, a ljubitelji fudbala širom svijeta oduševljeni su reakcijom Davida koji nije krio neprocjenjivu radost i sreću. U narednim danima maleni David trebao bi upoznati svog idola, a njegov otac kaže kako je ljubav prema Romi porodična tradicija.

“Plakali smo sat vremena, nismo očekivali takvu rekaciju. Nikada se nije tako ponašao kada dobije poklon. Tako sam se ja osjećao 2001. godine kada je Roma osvojila Scudetto. Imao sam deset godina i plakao sam kao on. Moj idol bio je Batistuta. Od Argentinca do Džeke, kako god u dobrim smo rukama”, kaže Davidov otac Daniele.

Otkrio je i kako je njegov sin zavolio kapitena Vučice i reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Kada god gledamo utakmice zajedno Bosanac je taj koji većinom postiže golove. Na video igrama također je najjači. Voli ga toliko da je od Djeda mraza tražio samo Džekin dres. Napisao je: ‘Ne interesuju me drugi pokloni, samo mi donesi Džekin dres’. Kada bi ga upoznao, poludio bi od sreće. Ostavili smo dres kao posljednji poklon kako bi ga iznenadili. Uspjeli smo u tome, ali nismo znali da će ovako reagovati. Njegova sestra Sofija je također plakala od sreće”, kaže Daniele.