Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otišao da izvadi vodu iz bunara, zatekao nevjerovatan prizor

bunar

Iz seoskog bunara u Panevlju kod Vranja pripadnici komunalne policije su zajedno sa udruženjem “Poskok” iz Vladičinog Hana izvadili 16 zmija – smukova, koje je prijavio mještanin koji ih je vidio jutros kada je došao da iz bunara izvadi vodu, izjavio je načelnik komunalne policije u Vranju Ivica Tašković.

Tašković je za agenciju Beta izjavio da je to prva intervencija komunalne policije u hvatanju zmija ove godine, kao i da je na licu mjesta viđeno još 20 zmija koje su ostale sakrivene u kamenju bunara i koje nisu mogli da izvuku danas.

“Na poziv mještana od 11.00 do 14.00 sati smo bili na terenu i pokušavali da izvadimo zmije koje su se probudile iz stanja hibernacije i razmilele. U prvom naletu smo uhvatili deset zmija, kasnije još šest, dok su se ostale povukle u kamenje. Sigurno je ostalo još dvadesetak zmija koje su se povukle u kamenje bunara koji je dubok desetak metara”, kazao je Tašković.

“Ono što smo danas izvadili iz bunara su smukovi neotrovnice, ali za vlasnika je bunar jedini izvor pijaće vode i sigurno da mu nije bili prijatno. Nekoliko narednih dana ćemo nastaviti da pratimo situaciju”, rekao je Tašković.

Prema njegovim riječima, ekipa komunalne policije je prošle godine imala više od 40 slučajeva prijave zmija u urbanoj sredini na prostoru grada Vranja.