Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodica iz pakla

Otišli na odmor i napravili haos: Gori su od svinja

doron445

Hotelska čistačica bila je zgrožena prizorom koji je zatekla nakon njihovog odlaska

Porodica Doran iz Velike Britanije provela je toliko “nezaboravan” odmor u Novom Zelandu da ih je gradonačelnik Aucklanda prozvao “gorim od svinja” i kazao da su “šu*ci”.

Mediji su pobrojali sve što Novozelanđani stavljaju na teret ovoj naizgled prosječnoj porodici Britanaca: rasuli su svoje smeće po plaži Takapuna a njihov 8-godišnji sin prijetio je mještanima da će im “izbiti mozak”, izazvali su haos na letu do Novog Zealanda 10. januara, prijetili su novinarima i ugrabili mobitel reporteru da izbrišu slike, hodali su kroz “drive-through” zonu Burger Kinga predviđenu samo za automobile (zbog čega je bila pozvana policija), odbili platiti račun u restoranu jer su tvrdili da su pronašli mrave u hrani, prijetili osoblju i otišli bez plaćanja u zalogajnici u Takapuni, slično kao i u indijskom restoranu u Northcoteu, gdje su odbili platiti račun za hranu jer su u njoj “pronašli dlaku”.

Hotelska čistačica bila je zgrožena prizorom koji je zatekla nakon njihovog odlaska: po cijeloj sobi bili su ostaci špageta, konzervi Red Bulla, opušci cigareta i ručnici po podu.

Porodica Doran odgovara da su proveli “praznike u paklu”. Najstariji član porodice, Larry Doran, izjavio je za Mail Online da su bili “mučeni i osuđivani” tokom svog odmora, te da nisu učinili “ništa krivo”.

“Platio sam za ovaj odmor za mene i moju suprugu i sad nas krive za svašta. To su laži. Skrivali smo se u brdima dva dana. Željeli smo vidjeti Hobite i Gospodara prstenova, i na kraju nismo imali priliku. Nismo mogli nigdje. Ne možete to zvati odmorom, način na koji su postupali prema nama”, kazao je Larry Doran i dodao da će se obratiti organizacijama za zaštitu ljudskih prava.

Četvero odraslih članova porodice Doran dobilo je novozelandsku obavijest o deportaciji u roku 28 dana prije nego što su se u nedjelju svi zajedno vratili u Veliku Britaniju.

Još jedan član porodice optužen je na Okružnom sudu u Aucklandu za oružani napad, obijesnu vožnju i prevaru, te je uz jamčevinu pušten do februara.

Gradonačelnik Aucklanda Phil Goff, kako prenosi Mail Online, prošle je sedmice kazao: “Zatražio sam od Vijeća da prati slučaj jer želim da budu kažnjeni jer su zatrpali smećem našu zemlju.”