Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Mostar

Otvaranje Simpozija iz dječije hirurgije 1. juna

skb mostar
Foto: Fena/ Arhiva

Planirano je izvođenje 15 operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta

Svečano otvorenje XVIII. Simpozija iz dječije hirurgije održat će se u četvrtak, 1. juna u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Posebnost ovoga simpozija ogleda se u činjenici da pored aktuelnih tema na predavanjima, eminentni stručnjaci izvode i zahtjevne operativne zahvate.

Planirano je izvođenje 15 operativnih zahvata koji će se prenositi uživo video linkom u amfiteatar Medicinskog fakulteta. Na taj način mali pacijenti dobivaju vrhunsku uslugu, a naš ljekarski tim iz SKB Mostar, kao i ostali učesnici, imaju priliku učiti od najboljih, saopćeno je iz Sveučilišne bolničke klinike (SKB) Mostar.

Simpozij će okupiti veliki broj domaćih i stranih stručnjaka iz područja dječije hirurgije i urologije koji dolaze iz Njemačke, Engleske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Kosova te naravno iz svih kliničkih centara u Bosni i Hercegovini.

Organizator simpozija je Sveučilišna klinička bolnica Mostar u saradnji s Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, a simpozij će biti bodovan od strane Ljekarske komore HNK.

Konferencija za novinare održat će se 1. juna u 12.30 sati na Medicinskom fakultetu.