Život i zdravlje

australija

Ova firma počela je raditi samo 4 dana sedmično, rezultati su iznenadili mnoge

07/08/2019

"Sam prihod je porastao za 46 posto, a zadržavanje osoblja je od 72% do 88%. Osoblje je sretno, a firma uspijeva i nadamo se da će naša studija slučaja pomoći drugim kompanijama da budu dovoljno hrabre za to"

Jedna firma u Australiji uvela je tri slobodna dana u sedmici i već nakon mjesec dana primijetila goleme promjene. Medijska agencija Versa iz Melbournea dospjela je u svjetske medije zbog produženog odmora koji ima svake sedmice, a njihovi nadređeni kažu da je model apsolutno uspio.

Zaposlenici Verse osim subote i nedjelje imaju slobodnu i srijedu.

Generalni direktor Jonny Clow rekao je za LADbible: “Mi doslovno zatvaramo ured u srijedu, što našem timu omogućava da u život uklopi vrijeme za porodicu, sport ili spavanje a da ne mora sve to stisnuti u vikend.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VERSA (@versaagency) on

Četverodnevnu sedmicu je direktorica Kath Blackman testirala u julu prošle godine i apsolutno se oduševila.

“Nakon što je isprobala puno fleksibilnih aranžmana koji nisu uspjeli (ljudi uzimaju toliko različitih slobodnih dana da je time nemoguće upravljati), Kath je shvatila da može stvoriti slobodan dan za sve. Srijeda ima smisla jer je sredina sedmice. Stvorili smo model ‘dvije male sedmice’ i on odlično funkcionira”, kaže Clow.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VERSA (@versaagency) on

“To je prošlo toliko dobro da se jedan mjesec pretvorio u tri, koji su se pretvorili u šest, a na kraju je prošlo više od godinu dana, ali to je još uvijek proba. Ljudima jasno stavljamo do znanja da ako prestane funkcionirati, prestat ćemo to raditi, i to zadržava ljude motiviranima da rade”, nastavlja i dodaje da su je zaposlenici presretni.

“Sam prihod je porastao za 46 posto, a zadržavanje osoblja je od 72% do 88%. Osoblje je sretno, a firma uspijeva i nadamo se da će naša studija slučaja pomoći drugim kompanijama da budu dovoljno hrabre za to”, zaključio je.

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.