Australija

Ovako izgleda ovca koja nije šišana godinama

Radnici azila nazvali su ovcu Baarack, a u vrijeme kad je spašena, teško je bilo prepoznati da se radi o ovci pod masom vune i prljavštine teške nevjerovatnih 35 kilograma

Ovce je potrebno šišati svake godine jer inače njihova vuna brzo postane glomazna, a upravo se to dogodilo ovci u Australiji koja nije šišana pet godina.

Fotografije ovce koja nije šišana pet godina postale su ranije ovaj mjesec hit jer mnogi nisu mogli vjerovati kako životinja izgleda.

Radnici azila Edgar's Mission Farm Sanctuary u australskoj Victoriji nazvali su ovcu Baarack, a u vrijeme kad je spašena, teško je bilo prepoznati da se radi o ovci pod masom vune i prljavštine teške nevjerojvatnih 35 kilograma, prenosi Oddity Central.

“Ovce treba ošišati barem jednom godišnje, inače runo nastavlja rasti i rasti, kao što se ovdje dogodilo”, rekao je Kyle Behrend iz udruge koja je spasila ovcu.

Šišanje ovaca obično traje nekoliko minuta, no u slučaju ove trajalo je više od sat vremena. Spašena je nakon što su je ljudi opazili u divljini i obavijestili azil o tome. Oni su na Facebooku napisali kako su se ovci zbog sve veće vune svakoga dana smanjivale šanse za preživljavanje pa su joj odlučili pomoći.