Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovako izgleda savršeni seks i uopšte nije onakav kakav očekujete

seks

Iako većina ljudi smatra da je savršeni seks kombinacija strasti, zadovoljstva i višestrukih orgazama, istina je daleko drugačija…

To je potvrdio i seksualni terapeut James Preece, istakavši da je idealna seksualna veza mnogo manje uzbudljiva od priča koje se prepričavaju ili plasiraju u specijalizovanim magazinima.

“U početku veze, partneri najpre eksperimentišu, pokušavajući da shvate šta je to što im prija i stvara obostrano zadovoljstvo. Seks evoluira vremenom i postaje bolji kako veza odmiče. Tako se ljubavnici upoznaju i shvataju šta je to što ih uzbuđuje. Takođe, oni razaznaju i šta im ne prija, o čemu partner mašta i kako mu izmamiti seksualnu želju”, rekao je Preece za Daily Mail.

On je posebno napomenuo da što duže vreme provedemo u vezi, to može i najbolji seksi pretvoriti u rutinu.

U momentu kada partneri upoznaju međusobne želje i navike u krevetu, kvantitet obično zamenjuje kvalitet, koji postaje mnogo bitniji. Sasvim očekivano, seks u savršenim vezama se praktikuje u prosjeku dva puta sedmično.

“Čak i ako se učestalost seksualnih odnosa smanjuje, to ne treba pripisivati krizi u vezi ili nedostatku privlačnosti. Na učestalost u velikoj mjeri utiče i umor koji dolazi sa dugim radnim vremenom, pa mnogi od parova ne stižu dalje od maženja pred televizorom”, zaključio je on.