Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pulmolog objavio snimak

Ovako izgledaju pluća 22–godišnjeg mladića zahvaćena koronom (VIDEO)

pluca

Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus bukvalno razorio pluća 22 – godišnjeg mladića

Srbijanski pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Facebooku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsjetio ljude koji ne vjeruju u opasnost koju nosi Covid-19 da ona ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.

Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se vidjeti kako je virus bukvalno razorio pluća 22 – godišnjeg mladića. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gdje je u procentima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.

Ljekari okupljeni u grupu “Udruženi protiv Covida” upozorili su građane Srbije da se očekuje novi talas epidemije korona virusa i pozvali građane da pravilno nose masku uvijek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.

Tom apelu pridružio se i dr. Žujović, jedan od ljekara u grupu Udruženi protiv covida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mjera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.

– Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vrijeme zahtjeva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gdje distanca nije moguća. Javite se svom ljekaru ako se ne osjećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mjera, kao što je policijski čas. Ostajte nam zdravi i živi. poručio je dr. Žujović na Facebooku.