Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovakve poruke muškarci šalju samo kad su baš zaljubljeni

poruke muskarac12

Možda mislite da znate šta je ljubav, ali nakon nekoliko godina, kada zaista pronađete ljubav, shvatite da je bila riječ samo o požudi.

Ljudi koji su zajedno duže vrijeme naviknu se na rutinu, a ta rutina postane sinonim za ljubav.

Sa druge strane, kad je ljubav prava, postane mnogo jasnije šta je zapravo požuda. Nju, u pravilu, jednako osjećaju oba partnera.

Ipak, ako držite oči otvorene i pomno posmatrate njegove SMS poruke, iz njih možete iščitati neke znakove koji vam mogu pokazati kako je riječ o ljubavi.

1. “Ponosim se tobom.”

Ponos je produkt ljubavi. Ako nas nešto u životu čini ponosnima, to je zato što to volimo. Ponos znači da smo zadovoljni nekim uspjehom. Ako je vaš partner ponosan na neki vaš uspjeh, znači da ga smatra svojim uspjehom. To, zapravo, znači da mu je jako stalo do vas.

2. “Ovo bi naš sastanak moglo učiniti zabavnim.”

Ako muškarac unaprijed razmišlja o tome što želi raditi s vama tokom sastanka, vjerovatno mu nije cilj samo što brže ući u vaše gaćice. Ako unapred planira što ćete raditi zajedno, vjerovatno planira duže vrijeme biti s vama.

3. Spontana “volim te/nedostaješ mi” poruka

Spontane, neobavezne poruke u kojima vam vaš odabranik izjavljuje ljubav ili vam kaže da mu nedostajete su prava stvar. Ovakve poruke znače da vaš odabranik misli na vas čitav dan, bez obzira na to gdje je i što radi.

4. “Jesi li jela?”

Na prvi pogled ova poruka djeluje vrlo nevino, ali ako pogledate malo dublje, ovo bi mogao biti izraz ljubavi. Ova poruka zapravo je znak da se vaš partner brine za vas, u istom smislu u kojem majka brine da joj je dijete sito.

5. “Ne moraš ići na dijetu!”

Ova poruka zapravo vam pokazuje da vas vaš odabranik želi upravo ovakvu kakva jeste. Ljubav ima moć male stvari koje vas zabrinjavaju učiniti nevažnima.

6. “Gledam film/slušam pjesmu/čitam knjigu i podsjetio/la me je na tebe.”

Kada ste zaljubljeni, sve što radite tokom dana podsjeća vas na osobu koju volite. Ako vam muškarac kaže da ga je tokom dana nešto podsjetilo na vas, to je ljubav.

7. Svaka poruka u kojoj je upotrijebljena riječ “maziti”

Iako riječ “maženje” nije univerzalan kod za ljubav, neko ko je vođen samo požudom i samo želi seks sigurno se nema potrebu maziti s vama, zar ne?
Ako vas dečko pozove da se mazite, to znači da uživa u vašem društvu i bez seksa.

8. “Ostanimo večeras kod kuće. Samo nas dvoje.”

Ništa ne pokazuje predanost vezi kao ostajanje kod kuće vikendom naveče. Ako vam vaš dečko kaže kako bi subotu naveče radije proveo s vama i gledao film nego izašao u neki klub s društvom, to znači da ste mu vi na prvom mjestu. Vrijeme koje provodi nasamo s vama važnije mu je od bilo čega drugog.

9. “Volio bih da si ovdje.”

Ako vam partner kaže da bi volio da ste kraj njega, to je ljubav. Ljubav kontroliše um, a ako vam neko kaže ‘volio bih da si tu’, to znači da misli o vama kontrolišu sve druge misli te osobe. Ako dečko koji vam pošalje ovakvu poruku radi nešto ‘svoje’, znači da želi da budete dio njegovog svijeta. A to je ljubav.

10. “Mama me gnjavi da te želi upoznati.”

Jednom kada je njegova mama uključena u priču, definitivno je riječ o ljubavi. Muškarci ne zamaraju svoje majke trivijalnim stvarima pa tako ni pričama o usputnim djevojkama. Ako vas je vaš dečko spreman upoznati sa svojom majkom, razmišlja o budućnosti s vama.