Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njih pet

Ove poze u seksu troše najviše kalorija

Kombinacija vježbanja i seksa je najbolja, a ove poze to omogućuju

Stručnjakinja za seks i veze Tracey Cox otkrila je za Daily Mail pet poza koje sagorijevaju najviše kalorija. Kombinacija vježbanja i seksa je najbolja, a ove poze to omogućuju.

Stajaća poza

Seks dok stojite je teška poza za oboje, ali upravo je zato i djelotvorna. Ako žena stavi svoje noge oko muškarca, on će raditi većinu stvari i vježbati će trup kao i noge, dok ako se žena pomiče gore-dolje onda i ona vježba dok se seksa. Ovom pozom sagorijeva se do 200 kalorija

Doggy poza

U ovoj pozi kod muškarca radi gluteus i kvadricepsi, dok ženama radi triceps, ramena i gornji dio leđa. Ovime se sagorijeva oko 70 kalorija.

Žena na muškarcu

Kod ove klasične poze žena sjedi na muškarcu dok su joj koljena spuštena. Za veći napor žena se može osloniti na stopala, umjesto na koljena kako bi joj radile noge. Pola sata seksa u ovoj pozi sagorijeva oko 170 kalorija.

Misionarska poza

Ako žena samo leži, muškarac obavlja sav posao. U ovom slučaju ona troši 44 kalorije, dok on troši 143. I ova poza može biti nešto teža ako žena stane na noge i postavi se u “most” te ide gore-dolje stražnjicom. Ovime se jačaju mišići stražnjice, kao i trbuha, a sagorijeva se između 60 i 150 kalorija.

Izdržaj

Ova poza je primjer kako spojiti vježbanje i seks. Žena stane u izdržaj dok joj muškarac drži noge malo iznad koljena. Što su ženi noge ravnije, to je teže, ali i bolje. Ovo sagorijeva do 100 kalorija.