tri znaka zodijaka

Ovi su horoskopski znakovi skloni povlačiti poteze u žaru trenutka

zena – vristanje

Spontanost vas može dovesti do divnih iskustava, ali ako spontanost preraste u nepromišljenost, umjesto pustolovine doživjet ćete nešto neželjeno. Niko nije uvijek nagao i nepromišljen, ali neki povlače poteze u žaru trenutka češće od drugih. Izabrali smo znakove najsklonije djelovanju prije nego što su dobro promislili, proračunali posljedice i pripremili taktiku.

Ovan je broj jedan u nepromišljenosti. Voli živjeti ‘na rubu’, suočavati se s neizvjesnošću i osjećati blizinu opasnosti. Za njega je dan bez uzbuđenja promašen, uludo potrošen. Ako mu situacija ne dopušta trenutačno djelovanje, Ovan će se (nevoljko) prilagoditi, primiriti i isplanirati kasniju akciju. Ali, ako uoči da može odmah započeti akciju u situaciji koja ga je emocionalno pokrenula, ništa ga neće zaustaviti.

To su najčešće prilike u kojima ga je netko naljutio, uvrijedio ili izazvao i one koje su ga stavile pred uzbudljiv i riskantan zadatak. Klasični Ovan zasut će onog ko mu se zamjerio uvredama i prijetnjama ili mu opaliti šamar, priskočit će u pomoć nekome u opasnosti, prihvatiti izazov prelaska oštećenog visećeg mosta, kupiti predmet koji mu se svidio na prvi pogled i uletjeti s komplimentom privlačnom pojedincu ne provjerivši njegov bračni status.

Ako Ovan ima snažan podznak različitog temperamenta, kao što su Bik i Jarac, bit će oprezniji, proračunatiji i strpljiviji. Neće se u trenu raspaliti i brzo ugasiti, nego će strateški planirati i kombinirati agresiju s lukavstvom. Podznaci u srodnim znakovima, Strijelcu i Lavu, pojačat će ovnovske osobine, a oni u mekšima Ribi, Raku i Djevici samo će prekriti Ovnov eksplozivni temperament tankom glazurom sentimentalnosti.

Od ostalih nepromišljenih znakova, prednjači Strijelac, ljubitelj pustolovina i istraživanja. Ponaša se u skladu s motom ‘živjeti u sadašnjem trenutku’ pa naivno zanemaruje posljedice jer one nastupaju – u nekom budućem trenutku. U potrazi za intenzivnim iskustvima sklon je kršiti zakon, ugrožavati zdravlje i riskirati velike iznose novca, ne nužno svojeg.

Uz Strijelca je Blizanac, koji se ističe po tome što mu sve brzo dosadi. To ga navodi na nagla predomišljanja, kršenja dogovora, učestale promjene zanimanja, društva i sredine. Ako se ne može razonoditi na konstruktivniji način, ispričat će izmišljotinu, pokrenuti spletku, uvrijediti prisutnog neumjesnom opaskom pa ga začas zbunjeno moliti za oprost. Odmah iza vodeće trojke nalaze se nepredvidljivi i hiroviti Vodenjak te neobuzdani Lav, koji ‘želi sve i to želi odmah’.