Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovih 12 stvari svaki muškarac treba da doživi

uzivanje

Jeste li sigurni da ste već iskusili sve što vam je potrebno da jednog dana, kada se kao starac budete prisjećali mladosti, kažete: “Vodio sam sretan život”?

Jeste li zaista proživjeli iskustva koja pomažu dječaku da postane muškarac?

Jeste li bili dovoljno hrabri?

Jeste li zadovoljili avanturistu u sebi?

Ako je odgovor na sva ova pitanja “ne”, imamo još jedno. Šta čekate?

ŽIVOT U STRANOJ ZEMLJI

Potrebno je ponekad krenuti nepoznatim stazama i lokacijama koje do sada niste istražili. Samostalno osmisliti život u prostoru koji vam nije poznat nije nešto što je svako iskusio.

Uradite to dok ste još mladi i zaista upoznajte samog sebe.

RASKID

Raskidi mogu biti bolni, ali niko ne spori da su poučni. Život ide dalje, a poslije svakog prekida veze postajemo jači i svjesniji samih sebe.

SOLO PUTOVANJE

Spakujte kofer i krenite na putovanje bez pratnje, bez sigurnosti u liku druge osobe.

Sama ideja će vas možda uplašiti, ali vjerujte u sebe i otkrit ćete mnogo toga što o sebi niste znali – da ne pričamo o tome što ćete otkriti mnoge znamenitosti i tajne gradova i prirode na koje u drutvu ne biste obratili pažnju.

DRUGARSTVO SA PSOM

Onaj ko nije dao ljubav psu i zauzvrat dobio istu ili još veću količinu privrženosti nikad nije doživio bezuslovnu ljubav. To je jedan od rijetkih, čistih i predivnih odnosa koje ćete iskusiti u životu.

PIJANSTVO

Dobra je stvar biti odgovoran kada je riječ o alkoholu, ali s vremena na vrijeme možete sebi dozvoliti da se opustite. Pijane noći u kojima se sutradan ničeg ne sjećate su pune urnebesnih priča koje ćete sutradan čuti od drugara.

Nemojte uvijek biti control freak, ponekad je potpuno odsustvo kontrole baš ono što vam je trebalo da se izborite sa stresom.

Imajte na umu da vam je potreban trijezan vozač ili novac za taksi i uživajte u svakom trenutku.

SPONTANI ROAD TRIP

Uzbudljivo višesatno putovanje s najboljim prijateljima pre tridesete je obaveza. To je potpuno drugačije iskustvo zbog osećaja zajedništva koje ćete doživjeti. Uskočite u automobil sa svojom ekipom i krenite na putovanje bez plana.

Jednostavno, udobno se smjestite i usput smislite koje je vaše naredno odredište.

SAMOSTALAN ŽIVOT

Zaboravite na roditelje, zaboravite na ultrazabavne cimere koji fenomenalno kuhaju.

BUDITE NAJBOLJI U NEČEMU

Prosječni smo u većini stvari koje radimo. Zato bar jednom u životu osjetite kao najbolji na svijetu, čak i ako je to jedan trenutak. Radite stvari koje zaista jako volite i pokorite svijet.

Pobjeda u fudbalskom mini-turniru na lokalnom igralištu, online kviz, rasprava o filmovima… Bilo šta što može da učini da se osjetite kao najbolji u nečemu će poslužiti. Bez obzira koliko malo talenta imate, to će uticati da se osjećate kao da ste na vrhu svijeta.

NEUSPJEH

Da, i neuspjeh trebate doživjeti bar jednom u životu. Neuspjesi mijenjaju tok života i ličnost, možda čak značajnije i od uspjeha. Nemojte se plašiti poraza, jer će vas on učiniti jačim. Dok ne padnete, nećete na zaista cijeniti uspjeh.

BUDITE NEUSTRAŠIVI

Svaki muškarac treba da zna koliko je oslobađajući osjećaj stvaranja sopstvenih pravila umjesto uobičajnog konformizma. Bar jednom, budite ono što stvarno jeste, slobodni od svih obaveza. Budite neustrašivi, recite ono što mislite i radite ono što vam se radi.

U KONTAKTU SA PRIRODOM

Isključite mobilni telefon, stavite ranac na leđa i pravac najljepša šuma koju znate!

Testirajte svoje mogućnosti opstanka u prirodi. Posmatrajte okolinu, istražujte prirodu i ronite u obližnjim vodama. Ne samo da ćete otkriti koliko ste mali u univerzumu, već ćete otkriti svoju dušu iz dubine.

Bez obzira na to jeste li u društvu ili sami, budite uvjereni da će ovo biti nezaboravno iskustvo koje ćete željeti da ponovite.

PREBRODITE SVOJE STRAHOVE

Svako ponekad treba da oseti strah i, što je još važnije, osjeti slast pobede nad strahom. Morate da se suočite sa bar jednom stvari koja vas plaši. Evoluirajte.