Ovih osam stvari se može dogoditi vašem tijelu ako nema seksa

seks djevojka

Manjak seksa značajno utječe na zdravlje, od pada imuniteta do sklonosti depresivnim mislima. Osim toga, može i poljuljati vaš odnos te udaljiti partnere.

1. Lošije se nosite sa stresom
Seks otklanja stres i otpušta i fizičku i psihičku napetost. Osjećate li da ste sve napetiji, pokušajte s vježbanjem. Djeluje na mozak slično kao i seks, ali bez osjeta užitka.

2. Imunološki sistem je slabiji
Redovit seks jača imunitet i čini nas zdravijima. Ljudi koji se redovito seksaju imaju manji rizik od srčanog i moždanog udara te su općenito zdraviji.

3. Depresivniji ste
Maženje pod plahtama mami osmijeh na lice i čini nas raspoloženijima. Ako ste inače skloni melanholiji, manjak seksa će vas još više učiniti depresivnim.

[yuzo_related]

4. Udaljavate se od partnera
Ako vam nedostaje fizičkih dodira normalno je da ćete se i emotivno i psihički malo udaljiti. No to se uvijek može popraviti iskrenim i otvorenim razgovorom.

5. Snižava se libido
Što se manje seksate, to će želja biti sve slabija, kažu stručnjaci. To je poput teorije o kokoši i jajetu: nakon što prestanete, vaše tijelo i mozak će to željeti sve manje, sve dok ne dođe do tačke da vam seks uopće ne nedostaje. Tijelo će se jednostavno prilagoditi na novu situaciju.

6. Javlja se erektilna disfunkcija
Apstinencija kod nekih muškaraca može utjecati i na pojavu erektilne disfunkcije. Iako je većina ovih studija provedena na muškarcima srednjih godina, za sve vrijedi ista istina – redovit seks pozitivno djeluje na erekciju.

7. Raste rizik od raka prostate
Kod muškaraca koji redovito uživaju u ljubavnim čarima, rizik od raka prostate je za 20 posto manji. Uzrok tome je što se ejakulacijom ujedno izbacuju i negativne tvari iz prostate.

8. Postat ćete razdražljivi
Budući da djeluje poput ispušnog ventila, zbog manjka seksa možete početi “pucati” zbog gluposti.