Ovih pet važnih lekcija naučimo nakon prekida

prekid

Možda vam se čini da vam ta veza nije trebala jer vam je donijela samo tugu i razočarenje, ali donijela vam je i vrijedno životno iskustvo koje će vam u budućnosti koristiti. Evo što ćete naučiti…

1. Puno ste jači nego što mislite. Dok ste bili s njim, niste mogli zamisliti život bez njega. Možda vas je on u to uvjerio.

A možda je to bila vaša uobrazilja. Ali zbog nje ste prvu sedmicu nakon prekida jedva ujutro ustajali iz kreveta. Po glavi vam se vrtila samo jedna misao: da više nikad nećete biti sretni.

Ali malo po malo, dan po dan, vraća vam se volja za životom. Svaki dan ste sve jači, a kad prođe period žalovanja, shvatit ćete kako je najvažniji odnos, koji ni po koju cijenu ne smijete zanemariti ili prekinuti – odnos koji izgradite sami sa sobom.

2. Ne možete promjeniti ljude. Pogotovo gadove. Ovaj put ste tu lekciju morali naučiti na teži način, ali ste sad spremni za sljedeći susret s takvim tipom osobe.

Muškarcu koji vas otpočetka ne tretira s poštovanjem i ljubavlju nećete dati šansu da vam se ozbiljno približi.

3. Nemojte dopuštati da vas mijenjaju. Nagore. Uz bivšeg ste se pretvorili u nesigurnu, iskompleksiranu i neraspoloženu djevojku, sve ono što nikad ranije niste bili. Tom su pridonijeli njegovi komentari na račun vašeg izgleda, vječna prigovaranja i pokušaji da vas oblikuje “po svom kalupu”.

Da bi vas naposlijetku ostavio jer, kako je rekao, “niste imali svoje ja”. Imali ste ga, samo ste dopustili da ga on svojim ponašanjem pregazi.

Budući partner će biti isključivo neko uz kog ćete se osjećati seksi, samopouzdano i sretno jer to je poanta ljubavi. Netko tko će vas motivirati da postanete još bolji a ne drugačiji.

4. Ne treba zanemarivati znakove. Instinkt vam je otpočetka govorio da nešto u vašem odnosu ne štima. Prijatelji su vam govorili da uz njega vi niste vi.

Mama vam je govorila da on nije za vas. A vi ste se na sve to oglušili jer ljubav nije samo slijepa već i gluha. Ali, naučili ste lekciju, sljedeći put ćete pažljivo slušati i svoj instinkt i svoje bližnje jer vam svi oni žele samo najbolje.

5. Ne zanemarujte svoj život zbog nikoga. Pali ste na tri važna ispita, prestali odlaziti redovito u teretanu, zanemarili svoje prijateljice…a sve to u želji da što više vremena provedete s dečkom. Koji se pak ničeg nije odrekao kako bi se prilagodio vama.

Nakon prekida ste teškom mukom pohvatali konce svog života. I zarekli se da ih više nikad ni za kog nećete ispustiti iz ruke.