Život i zdravlje

Ovo se nalazi u sušilicama za ruke u javnim WC-ima

09/02/2018

Sušilice za ruke popularna su u javnim toaletima, nali jesu li higijenska kao što se misli, vrlo je upitno.

Žena po imenu Nicole Ward iz Kalifornije tvrdi kako nakon njezina eksperimenta nikada više ne bismo trebali staviti ruke u takvo sušilo jer smo ih tada uzalud prali, piše Večernji list.

Njezina objava na Facebooku podijeljena je više od pola miliona puta te je zaradila gotovo 150 hiljada lajkova, a ono što je na fotografiji prikazano, prilično je odvratno.

Nicole je, naime, objavila fotografiju Petrijeve zdjelice koja se koristi za promatranje raznih kultura bakterija i drugih mikroorganizama, a koju je nekoliko dana prije toga stavila na tri minute u jedno sušilo za ruke u javnom toaletu. U zdjelici su, tvrdi Nicole Ward, izrasle gljive i bakterije, a fotografija je zgrozila javnost.

– Nemojte nikada više sušiti ruke u toj stvari. Ovo je nekoliko vrsta mogućih patogenih gljiva i bakterija koje kruže oko vaših ruku dok vi mislite kako su vam one čiste. Nema na čemu – napisala je u svojoj objavi Nicole.

Iako nije poznato ima li ona ikakvu naučnu podlogu, njezin eksperiment brzo se proširio internetom.

U istinitost ove fotografije lako je povjerovati jer je 2016. godine objavljeno istraživanje koje je pokazalo kako u sušilima za ruke ima 1300 puta više bacila nego u papirnatim ručnicima.

Idući put, prije nego što odlučile osušiti ruke na taj način, dobro razmislite hoćete li to učiniti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.