nauka dokazala

Ovo su najčešće intimne maštarije muškaraca i žena

ljubav

Zanimljivo je da je čak 97 posto sudionika ovog istraživanja priznalo da imaju brojne seksualne fantazije

Seksualne fantazije su još uvijek tabu-tema, ali za to nema potrebe. Barem tako tvrdi socijalni psiholog Justin Lehmiller, autor knjige “Recite mi što želite: Nauka o seksualnoj želji i kako vam može pomoći poboljšati seksualni život”.

Naime, on je napravio istraživanje kojim je obuhvatio više od 4000 Amerikanaca, a osim na pitanja o svojoj osobnosti, morali su odgovoriti i na pitanja o svom intimnom životu, kao i o seksualnim fantazijama. Zanimljivo je da je čak 97 posto sudionika ovog istraživanja priznalo da imaju brojne seksualne fantazije, a ovo su neke od najčešćih:

Seks s više osoba

Ovo je jedna od maštarija koje se većina ne usudi izgovoriti na glas. Iako u stvarnom životu on nije česta pojava, postoje ljudi koji ga prakticiraju, a oni manje hrabri o njemu samo maštaju.

Osjećaj kontrole

Bilo da maštaju o tome da oni vode glavnu riječ pod plahtama ili da njih netko drugi kontrolira, seks povezan s gubitkom ili dobivanjem osjećaja kontrole jedan je od najčešćih predmeta žudnje.

Želja za promjenom

Nova lokacija, nova poza ili pak uvođenje seksualnih igračaka mogu ponovno zapaliti vatru među ljubavnicima.

Zabranjeni seks

Osobe o kojima ne biste trebali maštati ili pak mjesta na kojima nije dopušteno vođenje ljubavi samo su neke od čestih maštarija brojnih ljudi.