Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraživanje

Parovi sa spavaćom sobom u ovoj boji vode ljubav češće

ljubav

Istraživači su shvatili da su crvene spavaće sobe precijenjene

Kompanija Travelodge, koja se bavi hotelijerstvom i ugostiteljstvom, napravila je zanimljivo istraživanje na temu utjecaja boja na ljudsku psihu. Istražili su 2.000 domova u Velikoj Britaniji.

Fokusirali su se na spavaće sobe, odnosno kako boje u njima utječu na obrasce spavanja, ali i neke druge navike.

Kroz razgovore sa ukućanima o njihovim iskustvima shvatili su da boja karamele na zidovima dobro utječe na seksualni život, odnosno parovi koji su odabrali tu boju za svoju spavaću sobu vode ljubav prosječno tri puta sedmično, češće nego parovi okruženi nekim drugim bojama.

Istraživači su shvatili da su crvene spavaće sobe precijenjene kada je požuda u pitanju – ona ne utječe na potpirivanje strasti toliko koliko se o tome priča. Partneri koji borave u takvim prostorijama intimi se prepuštaju u prosjeku jednom sedmično.

Također, pokazalo se i kako bojenje spavaće sobe u plavo, sivo ili srebrno utječe na ljude. Oni koji spavaju u plavim sobama govore da se u njima odlično naspavaju, u prosjeku spavaju osam sati.

Pojedinci kojima su spavaće sobe sive boje, češće provode vrijeme u kupovini putem interneta dok su krevetu, a oni sa srebrnim zidovima češće vježbaju u spavaćoj sobi, piše bestlifeonline.com.