Život i zdravlje

Hrabro srce

Pas kojem su stavili petardu u usta čudesno preživio (VIDEO)

06/09/2019

Njegovi spasioci dali su mu simbolično ime - Hrabro srce

Pas čiju je njušku raznijela petarda koju su mu nepoznati vandali stavili u usta, a potom mu vezali vilicu, oporavio se od teških povreda i, nakon četiri rekonstrukcije, ponovo može voditi normalan život, iako nikada više neće imati njušku.

Njegovi spasioci dali su mu simbolično ime – Hrabro srce. Ima godinu, a nađen je u prihvatilištu za pse u Meksiku. Kada mu je bilo dovoljno dobro da putuje, poslan je u Kaliforniju u prihvatilište.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Saving Huey Foundation (@savinghuey) on

Ova humanitarna organizacija platila je njegovo liječenje i sada je ovaj mješanac sretno kuče koje se igra sa svojim prijateljima psima.

– Zvali su me iz Meksika u vezi s Hrabrim srcem, poslali mi njegovu sliku i moj prvi instinkt je bio da jadnička treba da uspavamo. Nisam ranije imala iskustva s veterinarima, ali mi je prijatelj rekao za jednog doktora. On mu je napravio novu vilicu i poslije četiri operacije ponovo je konstruirao usta Hrabrog srca – kaže vlasnica fondacije.

Kada je bio dovoljno dobro da putuje, Hrabro srce je stigao u Kaliforniju, gdje sada živi sretnim životom.

– Ne znam mnogo o njegovoj prošlosti, ali veterinari u Meksiku sumnjaju da mu je neko stavio petardu u usta i potom vezao vilicu. Mnogi ljudi vide bolesnu ili povrijeđenu životinju i okrenu glavu. Mi im nudimo šansu za drugi život – kazala je direktorica prihvatnog centra.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.