Život i zdravlje

prevoj karaula

Pas koji neumorno trči putem u BiH rastužio je mnoge (VIDEO)

18/06/2019

Većina korisnika društvene mreže pretpostavila je u komentarima da pas trči da sustigne vlasnika koji ga je ostavio

Nevjerovatno tužan prizor zabilježen je na prevoju Karaula, između Olova i Kladnja.

Naime, na snimku koji je postavljen na Facebooku vidi se pas kako trči sredinom puta, ne obazirući se na brojna vozila koja prolaze pored njega.

– Nekoliko puta sam ga sklanjao sa puta, nudio mu vodu, hranu, da mu misli odvratim od ludog nauma. Uzalud. Izdržao bi sa mnom pola minute i opet nastavio, kao hipnotiziran. Kad sam ga jednom uzeo u ruke da ga odvezem negdje na sigurnije mjesto, krenuo je da me ugrize, od straha, vjerovatno. Ni tunel ga nije pokolebao. Poznajući kako se tu brzo vozi i da niko od vozača tu neće očekivati takvog putnika na putu, uspio sam ga nekako “provući”. Ko će znati šta je u toj ludoj psećoj glavi – napisao je Elmir Huremović uz objavljeni snimak, prenosi Avaz.

Većina korisnika društvene mreže pretpostavila je u komentarima da pas trči da sustigne vlasnika koji ga je ostavio.

– Oni su jako pametni, u stanju su vratiti se kući i ako su stotinama kilometara daleko. Pretužna sam zbog zle sudbine ovog nedužnog stvora koji samo zna da voli. E sreća mala, ostavili ga na putu, a on hoće da ih stigne. Ja ovakve stvari ne volim ni gledati. Tugo moja. Možda trči za gazdinim autom, jer je vidio u kojem je pravcu zbrisao. Jadni cukica – samo su neki od komentara korisnika na Facebooku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.