Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pas spasio djevojčicu od zmije otrovnice, pa završio u komi

mack333

On je Mack i živi u Melbourneu, a priča zbog koje su ga mediji prozvali herojem po ko zna koji put dokazuje da je pas najbolji čovjekov prijatelj.

Kako piše news.com.au, dvogodišnju djevojčicu, kćer svojih vlasnika Mack je zaštitio od otrovne tigraste zmije koja je gmizala u neposrednoj blizini trampolina na kojem se djevojčica igrala.

Nažalost, pritom je zadobio nekoliko ugriza, a budući da je riječ o jednoj od najotrovnijih zmija na svijetu vrlo brzo je pao u komu.

Pronašavši ga kako leži zapjenjenih usta, vlasnici su ga odnijeli u veterinarsku ordinaciju gdje su doživjeli novi šok – veterinar im je rekao kako će ih spašavanje psa koštati šest hiljada australskih dolara.

No, oni ni trenutka nisu razmišljali, već su, kako bi spasili psa, odlučili prodati automobil. Čuvši za njihovu priču, članovi Facebook grupe u kojoj je mladi par oglasio prodaju automobila nagovorili su da odustanu od prodaje.

Kako bi sakupili potreban novac pomogli su im pokrenuti online kampanju sakupljana donacija, kojom je do danas prikupljeno 7.195 australskih dolara.

Pas se srećom izvukao, ali kako njegovi vlasnici na stranici au.gofundme.com navode, pred njim je još dug oporavak.