Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

stravičan napad

Pazite šta vam djevojka čita, da ne završite kao Daniel

daniel_rotariu_djevojka

Čovjek koji je oslijepio i ostao potpuno izobličenog lica nakon napada njegove djevojke, tužio je policiju

Žrtva kiselog napada, 33, čija mu je djevojka otopila lice i zaslijepila ga dok je spavala tužiti policiju ‘nakon što su policajci ignorirali izvješća da je kupila korozivnu tekućinu’

Čovjek koji je oslijepio i ostao potpuno izobličenog lica nakon napada njegove djevojke, tužio je policiju. Jer, kako tvrdi, nisu reagirali na osnovu informacija koje su mogle spriječiti incident kada mu je djevojka unakazila lice.

31-godišnji Daniel Rotariu zasut je po licu 96 postotnom sumpornom kiselinom, dok je spavao kod kuće Leicesteru 2016. godine. Sumpornu kiselinu na lice mu je istresla njegova djevojka Katy Leong.

Leong je osuđena na doživotnu robiju nakon što je proglašena krivim za pokušaj ubistva, i odslužit će najmanje 17 godina zatvora.

Katy Leong

Policijski zvaničnik potvrdio je da je policija dobila informaciju da je Leong “kupila kiselinu kako bi izvršila namjerni napad na neimenovanu treću stranu”.

Daniel je ovako izgledao prije napada

Istraga je pak pokazala da policija zbog te informacije nikada nije kontaktirala Katy Leong.

“Dobili su informaciju da Katye kupuje kiselinu, ali su jednostavno zatvorili dosje i nisu učinili ništa. Živim u zatvoru tame. Taj akt mi je oduzeo nezavisnost, moju sposobnost za rad. To mi je oduzelo vid, nikad neću vidjeti svoju zaručnicu i lice moje bebe”, kazao je Rotariu (33) za Guardian.

Dodao je kako još uvijek posjećuje bolnicu sedmično, više od dvije godine nakon napada.

Zajedno s Leong osuđen je i njen bivši dečko, Mark Cummings.

Sud je saslušao Cummingsa (tada 46-godišnjaka), koji je naručio kiselinu online, ali i utvrdio da je napad bio “vođen i orkestriran” od strane Leong.

Govoreći u to vrijeme, iz Crown Tužiteljstva, rekla je:

“Dokazi su otkrili njenu fasiniranost da napadne nekoga kiselinom, čak je posjedovala knjigu koju je napisao preživjeli od napada kiselinom”, kazala je na suđenju tužiteljica Angela Clark. Na suđenju je utvrđeno da je Katy šest sekundi posipala lice svoga dečka.