Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet dana nakon što je saznao dijagnozu, zaprosio djevojku i umro (FOTO)

michael1

Mladić iz Australije zaprosio je curu u bolnici prije nego što je preminuo od leukemije – samo pet dana nakon što mu je zloćudna bolest dijagnosticirana.

Rosie Rechichi bila je uz Michaela Owensa kad mu je dijagnosticirana akutna mijeloična leukemija (AML) 4. aprila ove godine, nakon što se požalio na bolove u vratu.

Rečeno mu je da je u kasnoj fazi bolesti, a samo pet dana kasnije preminuo je u bolnici.

Prije nego što je umro svojoj majci rekao je kako je Rosie “the one”, prije nego što ju je zaprosio.

Rosie i Michael upoznali su se u Hrvatskoj dok su putovali Evropom, a njihova veza vrlo brzo postala je ozbiljna. Iako su se viđali tek jednom mjesečno, putujući iz Pertha u Adelaide, neprestano su “visili” na FaceTimeu.

Rosie je za Daily Mail Australia rekla kako nikad neće zaboraviti posljednje riječi koje joj je uputio prije nego što je umro. Par je bio u vezi na daljinu gotovo godinu dana prije nego što je Michael tragično preminuo.

“Ostala sam s njim u odjelu za intenzivnu njegu i ležala sam na krevetu pokušavajući ga utješiti. Počeli smo razgovarati o nama i o našoj zajedničkoj budućnosti i bio je uvjeren da će mu zbog toga biti bolje. Pitao me hoću li se udati za njega i bez razmišljanja sam pristala”, rekla je Rosie.

Michaelov otac Peter Owens rekao je da je Michael svojoj majci Debbie rekao da će zaprositi Rosie. To je bio njihov posljednji razgovor.

Michaelova porodica u njegovu čast pokrenula je GoFundMe kampanju za borbu protiv akutne mijeloične leukemije. U nešto više od četiri mjeseca prikupili su 43.565 dolara, od 50.000 dolara koliko im je cilj.