Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet jasnih znakova da ste u vezi s emocionalnim psihopatom

par svadja341

Emotivni psihopati ne čine se zli, zapravo, oni su većinu vremena vrlo šarmantni i suosjećajni. Često nećete ni shvatiti šta se događa, ali instinktivno ćete osjećati da to što radi i govori nije u redu.

Među osnovnim karakteristikama po kojima ih možete prepoznati je banaliziranje vaših osjećaja, svaljivanje krivice za sve na vas, uvjeravat će vas da je sve vaša krivnja, pokušat će vas izolirati od vašeg društvenog svijeta i s vremenom vas emotivno dotući.

Oni ciljaju na vaše emocije i na taj način pokušavaju manipulirati vama u svoju korist.

Kako biste ih prepoznali, obratite pozornost na ovih pet znakova:

1. Vi ste uvijek krivi za sve loše što se dogodi

Nemojte misliti da su glupi i da ništa ne razumiju. Upravo suprotno, oni su itekako svjesni da je u pitanju njihova greška, ali njihova priroda im ne dopušta da priznaju da su pogriješili. Na sve načine će pokušavati prikazati problem kao vašu grešku za koju se samo vas može kriviti.

2. Konstantno lažu kako biste se loše osjećali

To nisu ljudi koji samo lažu o stvarima koje nemaju direktan utjecaj na vaš život, oni su u stanju lagati o svemu. Pri tom neće ni trepnuti. Njima nisu bitni vaši osjećaji, nego kontrola.

3. Krive vas jer ne mogu ostvariti svoje ciljeve

Uvjereni su da su svi oko njih krivi za njihove neuspjehe, a oni sami su žrtve nesreće. Nisu im bitni ničiji osjećaji osim vlastitih.

4. Ne uvažavaju vas, ni vaše osjećaje

Ljudima koji gledaju samo sebe, osjećaji drugih su bitni poput pada drva usred šume u Paragvaju. Oni su pronašli savršenu osobu kojoj je dovoljno stalo do njih da je koriste za svoje ciljeve. Iz ovakve veze je teško izaći, pogotovo kad prođe dovoljno dugi period da više niste sigurni što je normalno.

5. Zabranjuju vam da se družite s drugim ljudima

Ograničit će vam interakciju sa svijetom oko vas i na taj način imati još veću kontrolu nad vama i vašim životom. Oni najgori će vas čak uvjeravati da ne možete preživjeti u ovakvom svijetu bez njih. Ne prepuštajte se takvim uvjeravanjima, uvijek postoji izlaz i uvijek možete potražiti pomoć.