Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet jednostavnih načina za oporavak oštećene kose

kosa

Brojite svoje ispucane vrhove kada vam je dosadno, uvijek vam kosa strši i iznimno je suha osim ako ne koristite puno regeneratora? Ne brinite, svi imaju taj problem, a portal 100posto.hr donosi nekoliko savjeta kako je što bolje oporaviti

Svaki dan na neki način maltretiramo svoju kosu, bilo vrućim zrakom od sušenja, peglanjem i figarom ili pretjerano stegnutim konjskim repom.

A farbanje i pramenove pomoću hemijskih sredstava nećemo ni spominjati. Stoga nije ni čudo da kosa na dodir postaje suha, beživotna i bez sjaja.

Dobre vijesti su da postoji puno načina koje možete primijeniti od kuće kako bi oporavili svoju kosu i doveli je nazad u zdravo i sjajno stanje.

Sve što treba je u svoju rutinu unijeti nekoliko jednostavnih koraka i riješit ćete se oštećenja.

Zaštitite kosu od topline

Ako morate stilizirati kosu s peglom ili figarom, svakako je pripremite za vrućinu kojoj ćete je izložiti. Trenutno u drogerijama i frizerskim salonima postoji velika ponuda proizvoda koji služe upravo tome da zaštite kosu od previsokih temperatura. Od sprejeva do ulja, odaberite što najviše odgovara vašem tipu kože i izbjegnite suhoću i ispucane vrhove.

Počastite kosu dubokom regeneracijom

Kosa je nakon nanošenja regeneratora uvijek svilenkasta i glatka, a duboka regeneracija ima isti takav efekt, samo dugotrajniji. Duboku regeneraciju možete napraviti kod kuće nanošenjem regeneratora na kosu dva puta sedmično. Nakon nanošenja ostavite da stoji desetak minuta te ga isperite mlakom vodom.

Jednom sedmično koristite masku za kosu

Sedmična upotreba maske za kosu idealna je opcija ako učestalo farbate kosu i želite održati njezin intenzitet i sjaj.

Kod kupovine maske, pripazite na to da odaberete onu koja je namijenjena upravo kosi tretiranoj bojama. Sastav i formula takvih maski će sačuvati intenzitet boje, a istovremeno nahraniti i njegovati kosu.

Otpetljavajte kosu pomoću češlja

Najviše pucanja kose uzrokuje ”divlje” četkanje zapetljanih čvorića. Stoga je najbolje kosu raščešljati i otpetljati dok je vlažna i koristiti češalj, a ne četku. Češalj nudi bolju kontrolu nad kosom od četke, te se lakše raspetljavaju zapetljani čvorići bez pucanja i trganja kose.

Olabavite s konjskim repom

Konjski rep je najzahvalniji tip frizure kada je u pitanju trening ili samo nedostatak vremena za izradu bolje frizure. I konjski rep je stvarno super, ali ne svaki dan i ne prejako zategnut.

Ako baš ne možete zamisliti svoju kosu bez repa, pokušajte labavije zavezati gumicu kako ne bi izazvala pucanje kose na mjestu vezanja.