savjeti stručnjaka

Pet jutarnjih navika zbog kojih izgledate puno starije

jutro

Stoga biste sljedećih pet navika u jutarnjoj rutini trebali promijeniti

Možda vam se čini da radite sve najbolje moguće stvari po pitanju njege kože, ali i dalje niste zadovoljne izgledom svog lica.

Određena tretiranja kože mogu biti pregruba ili iritirajuća za vaše lice, što kao posljedicu nosi prividno stariji izgled kože, a tu su i različite navike koje to pospješuju.

Stoga biste sljedećih pet navika u jutarnjoj rutini trebali promijeniti.

Ne vježbate?

Osim što ćete biti zadovoljniji izgledom svog tijela, vaše će vam lice također biti zahvalno nakon tjelovježbe. Svaki jutarnji trening povoljno utiče na vlažnost kože te pospješuje cirkulaciju u cijelom tijelu i, naravno, licu.

Pretjerujete sa šminkom?

Možda želite prekriti nedostatke težim puderom, no on će vašu kožu učiniti vizualno starijom. Stoga radije odaberite neki prozračan tekući puder s manjom prekrivnom moći, a vidljive nedostatke zakamuflirajte hidratantnim korektorom.

Pretjerano čistite kožu?

Doktor Julius Few s američkog Instituta za plastičnu hirurgiju tvrdi da je “suha koža neprijatelj broj jedan mladolikog izgleda”. Stoga nema potrebe da ujutro uklanjate prirodne masnoće koje je koža sama stvorila. Najbolje bi bilo kada biste navečer temeljito očistile i nahranile kožu, a zatim se ujutro umile s blagim sredstvom za umivanje bez upotrebe pilinga i maski i odmah prešle na hidriranje kože.

Ne koristite serum?

Serumi se, zbog lagane i prozračne teksture, potpuno upiju u vašu kožu, nahrane je i pruže joj potrebnu zaštitu od zagađenja u zraku. Stoga svako jutro prije nanošenja kreme na kožu lica utapkajte serum koji odgovara vašem tipu kože.

Pijete previše kafe?

Iako je to mnogima od vas omiljeni jutarnji napitak, pretjerana količina može isušiti vašu kožu i učiniti pore vidljivijima. Stoga se u jutarnjim satima zadržite na jednoj šoljici kafe i svakako uz nju popijte barem jednu čašu vode.