Pet mudrosti kojih se treba sjetiti u teškim vremenima

djevojka

Donosimo vam pet mudrosti koje će vam u svakom periodu života pomoći da lakše prebrodite teška vremena.

1. Bol vam pomaže u razvoju.

Kada prolazimo kroz teške periode i osjećamo duševni bol, gradimo naš karakter. Kada ne bismo iskusili nikakav bol u životu, kakvi bismo bili? Pogledajte neku od zvijezda sa TV i dobit ćete odgovor.

[yuzo_related]

2. Strah ne postoji.

Moja omiljena poslovica otprilike kaže da strah nastaje od ljenosti i neakativnosti. Strahove pobeđujemo tako što se pokrenemo i borimo. Strah je samo jedan od načina na koje nam priroda poručuje da smo se ulijenili. Strah ne postoji. On je samo u tvojoj glavi. Bori se protiv njega.

3. Ne preuzimaj odgovornost ako ne možeš da utičeš na ishod.

Kada se dese loše strane, obično pokušavamo da ih nekako izbjegnemo. Kada ne možemo, jednostavno se zbog njih izvinimo. Ali šta raditi u situacijama kada ni na koji način niste mogli da promijenite ishod? Da li ipak treba da vam bude žao? Da li ipak treba da preuzmete odgovornost? Ni slučajno! Nema potrebe da preuzimate odgovornost za nešto što ne možete da kontrolišete.

4. Imamo samo ovaj trenutak.

Imamo samo ovaj trenutak u kome živimo. Baš ovaj trenutak. Možete planirati budućnost, ali nemojte se njom opterećivati. Ne zakazujte sebi momenat u budućnosti kada ćete biti sretni. Nađite način da odmah budete sretni.

5. Uvijek imate nešto zbog čega možete biti zahvalni.

Ma koliko da je situacija očajna, uvijek ima nešto zbog čega možete biti zahvalni. Probajte povremeno da podsjetite sebe i na dobre stvari u svom životu. To će vam pomoći da prebrodite teške trenutke.