Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jug Rusije

Pet radnika palo sa skele sa devetog sprata, ostali su živi

gradjevina

Dvojicu radnika medicinari su nakratko liječili i pustili kući, dok su dvojica ostala u bolnici

Šokantna nesreća na gradilištu na jugu Rusije uhvaćena je okom kamere. Pet radnika palo je dok su se skele urušavale – da bi kasnije iz ruševina izašli, ne samo živi, već i gotovo nepovrijeđeni.

Video snimak muškaraca kako s devetog sprata padaju na zemlju, u hrpi drvenih dasaka i čeličnih cijevi, pruža doista uznemirujući prizor.

Dok prolaznici jure prema ruševinama, jasno je da predviđaju ono najgore.

Ali ispada da prvak mješovitih borilačkih vještina Khabib Nurmagomedov nije jedini “nesalomljivi” čovjek koji dolazi iz Republike Dagestan.

Pokazalo da su radnici nekako uspjeli iz cijele nesreće izaći bez ikakvih ozbiljnih povreda – te da bi uistinu mogu početi slaviti 2. februar kao svoj drugi rođendan.

Jedan od muškaraca primio je pomoć na mjestu događaja, dok su četvorica prevezena u središnju bolnicu u gradu Derbent na Kaspijskom moru, gdje se incident dogodio.

Dvojicu radnika medicinari su nakratko liječili i pustili kući, dok su dvojica ostala u bolnici. Međutim i oni su već pušteni kući.

Kada je u pitanju sama nesreća, te zašto su se skele urušile, istražitelji su okrivili nepažnju, napominjući da nisu bile pravilno osigurane.