Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Pet razloga zašto trebate svog bivšeg obrisati s Facebooka

16/10/2015

Ostaćete prijatelji na Facebooku nakon raskida? Većina žena razmišlja ovako, jer ne želi baš u potpunosti da se odvoji od bivšeg dečka, ali upravo to otežava da se preboli raskid.

Ako ste još uvijek prijatelji na Fejsu ili nekoj drugoj društvenoj mreži, obrišite ga bez oklijevanja, evo i zašto.

1. Nećete misliti na njega

[yuzo_related]

Naravno da hoćete, ali barem nećete imati priliku da uđete u njegov profil i provjeravate gde je, s kim je i šta radi.

2. Lakše ćete ga preboljeti

Znamo da zvuči nevjerovatno da ćete ikada moći da zaboravite na njega, ali vremenom hoćete, a ako ga nemate na Fejsu, tranzicija će biti mnogo brža.

3. Nećete dolaziti u iskušenje

Dešava se i najboljima, a ako ga obrišeš s Facebooka, manje su šanse da ćeš pokušati privući njegovu pažnju srcedrapajućim statusima i pjesmama sa posvetom.

4. Postajete nevidljivi za njega

Ako vas bivši stalno vidi na Fejsu, neće se pitati gdje ste i šta radite. Ako ga blokirate, postaćete mu nepoznanica i razmišljat će o vama češće, iako to treba da vam bude nevažno.

5. Koncentrisaćete se na druge

Kad bivšeg nema na vidiku, lakše ćete primetiti da postoje drugi ljudi, koji jesu na vidiku. Možda vas već sutra dočeka novi zahtjev za prijateljstvo koji će se pretvoriti u nešto mnogo više.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.