Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet razloga zbog kojih žene ne žele imati djecu

bebe22

U današnje vrijeme sve je više razvoda, a prema statistikama, svaki treći brak u EU propada. Zbog toga nimalo ne čudi kako mnoge žene i ne pomišljaju na brak, ali isto tako ne razmišljaju ni o majčinstvu.

Shvaćaju da nikada neće biti spremne za tu odgovornost

Roditi dijete znači biti mu na raspolaganju 24 sata dnevno do kraja života. Naravno, radi se o figurativnoj pretpostavki, ali činjenica je da ste minimalno prvih 18 godina života djece potpuno posvećeni njihovu odgoju i odrastanju.

Žele se posvetiti sebi. U tome nema ništa loše

Žene koje se vole posvetiti sebi, raditi, putovati, zabavljati se, izlaziti svjesne su da bi dijete patilo u takvom stilu života. Umjesto da se odreknu svega što ih veseli, mnoge žene ipak će odlučiti da ne žele djecu.

Ne žele “najteži posao na svijetu”

Nije tajna koliko je odgoj djeteta težak posao. Posao na kojem ne možete dati otkaz i koji morate raditi do kraja života.

Ne žele djecu izlagati pošastima savremenog svijeta

Vremena su se drastično promijenila, a uz njih i način odrastanja. Djeca se puno brže razvijaju i odrastaju, ponekad tolikom brzinom da se čini kao da više nemaju djetinjstvo. Od malih nogu okružena su visokom tehnologijom koja potpuno mijenja i znatno utiče na njihov odgoj.

Ne snalaze se s djecom

Često slušamo priče o majčinskom instinktu ili famoznom biološkom satu, ali on ipak ne otkucava za neke žene. Bez obzira na to što nam je priroda dala reproduktivni sustav za stvaranje i donošenje djeteta na svijet, to automatski ne znači da je dužnost svake žene da rodi dijete ili da osjeća tu potrebu.

Mnoge žene jednostavno ne znaju što bi radile s djecom, ne snalaze se s njima i zbog toga ne osjećaju potrebu da se ostvaruju kroz majčinstvo.