Život i zdravlje

ljubavni savjeti

Pet stvari koje ne bi trebali reći curi u krevetu

01/07/2019
seks s bivšim dobar ili ne

Stručnjaci su otkrili kojih pet stvari nikad ne smijete reći curi u krevetu

Kada je seks dobar, onda su sve riječi suvišne. No, kada nije, morate upotrijebiti riječi koje treba pažljivo i promišljeno birati. Stručnjaci su otkrili kojih pet stvari nikad ne smijete reći curi u krevetu.

1. Nikad je ne optužujte, kaže dr. sc. Eli Finkel, profesor socijalne psihologije na Univerzitetu Northwestern. Bilo bi najbolje da taj razgovor obavite izvan postelje. Ako ta tema prirodno iskrsne u razgovoru, nježno i iskreno joj recite što mislite kao npr: “Ne moraš glumiti orgazme. Želim da naša veza bude potpuno iskrena.” Tako ćete stvoriti međusobno poštovanje – u krevetu i izvan njega.

2. I vi imate pravo biti umorni i neraspoloženi, ali ona mora biti s tim iznenađena jednako koliko i vi. Kako bi je u to uvjerili recite: “Ne vjerujem da to uopće govorim, ali totalno sam iscrpljen”. Zamolite je da pričeka jutro i recite joj da ćete tad učiniti sve što ona želi. Ako vam vjeruje pristat će na kompromis, ali ne zaboravite da je ispunjavanje obećanja jako važno.

3. Ako je tako pokušavate nagovoriti da ispuni vaše fantazije nastranošću, vjerovatno ćete samo naići na otpor jer ćete ju tako preplašiti. Seksualna terapeutkinja iz Philadelphije dr.sc. Arlene Goldman savjetuje da je “omekšate” prije nego otvorite tu temu. Možete reći: “Već me neko vrijeme kopka kakav je to osjećaj, recimo, vezati se tokom seksa. Šta ti misliš?”. Tako ćete joj dati vremena da razmisli i da u tom prijedlogu pronađe način da se povežete.

4. “Biti ću slobodniji u krevetu ako se testiraš”. Ono što će ona zapravo čuti glasi: “Sumnjam da imaš neku bolest”, a to joj se baš i neće svidjeti. Promijenite pristup, recite joj da se vi želite testirati kako bi ona bila sigurna u vas i pitajte je želi li da to učinite zajedno. Tako se neće osjećati kao da je optužujete.

5. “Ovo bi kao trebalo biti super? Ne sviđa mi se”. Ako kažete nešto poput toga, ispast ćete jako bezobrazni. Umjesto toga pokažite joj da je i vama stalo do poboljšanja u krevetu, kaže Arlene Goldman. Pitajte je: “Što bi željela češće, a što da rjeđe radimo u krevetu?”. Tako ćete doznati šta misli o vašoj dosadašnjoj izvedbi i kada dođe red na vaše prijedloge ona će se “pretvoriti u uho”. Osim toga, poslužite se i ovim trikom – primjedbu ubacite između dva komplimenta da je lakše primi.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.