Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pet znakova da vaš novi dečko ne želi ozbiljnu vezu

muskarac-i-zena111

Postoje muškarci frajera koji će vas odmah na početku pošteno upozoriti da nisu za vezu. A ima i onih koji će vam mjesec dana tepati, kuhati vam večere i držati za ruku u kinu, a onda vam mrtvi-hladni priopćiti da ste vi sve to “suviše ozbiljno shvatili”.

Evo kako ih prepoznati.

1. Izbjegava praviti planove sedam dana unaprijed

Njemu ne treba neki veliki povod, poput zajedničkog ljetovanja ili pitanja gdje ćete proslaviti Novu godinu, da pretrne od straha. Dovoljno je da spomenete izlet sljedeći vikend pa da počne mucati ili promijeni temu. A tek vjenčanje vaše prijateljice koje je zakazano za mjesec i pol… za njega je to daleka budućnost u kojoj se vrlo vjerovatno ne vidi s vama. Umjesto da izbjegavate takve razgovore iz straha da će se preplašiti, potaknite ih i vidite – do koje mjere! Bolje da prekinete sad nego da na dan prijateljičinog vjenčanja shvatite da ste ostali bez pratnje.

2. Viđate se jednom sedmično. Ponekad dvaput.

Taj sastanak petkom je stvarno divan: izvede vas na super mjesto ili skuha fenomenalnu večeru, dok šetate sve vrijeme vas drži za ruku i nasmijava, a nakon seksa još satima ležite zagrljeni i pričate. Ali dobro raspoloženje uvijek vam kvari činjenica da znate kako ga nećete vidjeti do sljedećeg petka. Osima ako ga ne zeznu prijatelji s kojima srijedom igra nogomet… Dragi ste vi njemu, ali su mu draže njegove solerske momačke navike: Playstation večeri, after work druženje s kolegama, vikend putovanja s prijateljima…

3. Nije vas upoznao s prijateljima

OK, je, s onim jednim na kojeg ste slučajno naletjeli ispred kino dvorane, a i tad se ponašao užasno čudno, predstavio vas kao prijateljicu i povukao za ruku da uđete u dvoranu. Ostale prijatelje poznajete samo ih njegovih priča. A kad god predložite izlazak s vašom ekipom, maznim vam glasom kaže kako njega ne zanima niko osim vas.

4. Često otkazuje vaše dogovore

Prošle sedmice je viđanje pomakao s petka na nedjelju jer “mu je nešto iskrsnulo u porodici”. Sinoć ste trebali ići u kino ali vas je nazvao i rekao da neće stići jer je zaglavio na poslu. Prava je istina da je s kolegama s posla zaglavio na pivici u birtiji preko puta firme. A prošli petak je u gradu naletio na curu s kojom je nešto petljao prošlo ljeto pa ju je pozvao na piće, čisto da istraži teren. Niste mu prioritet.

5. Nikad nije imao vezu dužu od tri mjeseca

Da, znamo što mislite. Ja sam drugačija, ja ću biti ona zbog koje će se promijeniti. Nećete. Da ste vi ta, ne biste se pronašli u prva četiri znaka, koja otkrivaju da se on još uvijek užasava odgovornosti u ljubavi.