Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

atrakcija

Peti festival svjetla narednih pet dana oživljava grad svjetlosnim instalacijama

20220316_2_52655515_74772036_Web

Festival svjetla službeno je otvoren ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), čemu je nazočio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević

Tijekom pet dana Festivala svjetla posjetitelji mogu posjetiti ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji u širem centru Zagreba, glavnom gradu Hrvatske, a na popisu umjetnika po prvi put se nalaze i strana imena, javlja Anadolu Agency (AA).

Peti Festival svjetla u Zagreba održava se u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) i partnera.

Svjetlosne instalacije postavljenje su po Gornjem gradu, a premijerno i u Donjem gradu. Riječ je o ukupno 32 svjetlosne atrakcije, a ovogodišnje izdanje šalje poruke mira i jedinstva s obzirom na globalne političke okolnosti i rat u Ukrajini.

Festival svjetla službeno je otvoren ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), čemu je nazočio gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

Svjetlosne projekcije narednih pet dana, od 18 do 23 sata, bit će moguće vidjeti na ključnim mjestima u gradskom centru, od pročelja zgrade Muzeja Mimara, preko zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), na Trgu bana Jelačića, na Trgu Europe, u malim gradskim parkovima u centru te na Gornjem gradu, od Kule Lotrščak do platoa Gradec iza Crkve sv. Katarine.

U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje. U Zagrebu je prvi Festival svjetla održan 2017. godine. U sve više gradova diljem svijeta Festivali svjetla postali su tradicijom. Kreativni majstori podarili su novi život znanim gradskim simbolima zaodjenuvši ih u živopisne boje.