Pila 28 limenki Red Bulla dnevno i bori se sa strašnim posljedicama

lena3333

Nezaposlena majka troje djece iz Newtownabbeyja u Sjevernoj Irskoj, zbog ovisnosti o energetskim pićima uskoro bi mogla izgubiti vid, piše Daily Mail.

Lena Lupari u jednom je trenutku pila sedam litara Red Bulla dnevno, što je oko 3000 kalorija, zbog čega je postala pretila i ima 145 kilograma.

U jednom trenutku shvatila je da više ne vidi dobro i otišla je liječniku koji joj je otkrio da je to posljedica njenog načina života. Lena pati od idiopatske intrakranijske hipertenzije zbog čega joj je mozak toliko natekao da gubi vid, piše Daily Mail.

Svakog dana ispijala je 28 limenki Red Bulla, a da nešto nije u redu shvatila je kad se u junu onesvijestila. Jedini dohodak joj je socijalna pomoć, od čega je oko 6.000 funti godišnje trošila na energetska pića, o kojima je postala ovisna.

lena3

“Pila sam 28 limenki Red Bulla dnevno i jela samo jedan obrok navečer, a to je uglavnom bila neka brza hrana, naručena iz restorana ili neka tjestenina iz vrećice. Imam troje male djece, jedno ima posebne potrebe i nisam imala vremena za kuhanje. Pet godina sam imala migrene i glavobolje, no naprosto sam ih ignorirala i pila tablete protiv bolova. Tada sam shvatila da ne vidim dobro, nisam se mogla ustati iz kreveta i završila sam u bolnici na šest dana”, ispričala je.

Ljekari su joj rekli da mora izgubiti 45 kilograma da bi bolest mogli držati pod kontrolom, a od 18. jula, otkad je u bolnici, potpuno je prestala piti Red Bull i izgubila je 13 kilograma. Lena tvrdi da joj britanski zdravstveni sistem mora pomoći izgubiti ostatak suvišnih kilograma kako ne bi trebala na operaciju.

“Ne želim želučanu premosnicu ili neku operaciju, ali mislim da bi ljudima poput mene trebalo pomoći, dati nam neku motivaciju poput kampa. Gubljenje težine ne znači da će moja bolest nestati, ali znači da neću morati na operaciju”, rekla je.

Intrakranijska hipertenzija je vrlo rijetko stanje, a znači vrlo visoki pritisak unutar lubanje. Idiopatska označava da ne postoji očiti uzrok, ali najčešće se javlja kod pretilih žena u 20-im godinama. Povezana je s uzimanjem određenih lijekova, poput kontracepcijskih pilula.