Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zoo vrt

Pionirska dolina tokom prvomajskih i bajramskih blagdana atraktivna lokacija za posjetu

lav-pionirska-dolina

S obzirom da već mjesec najpopularnija oaza za cijelu porodicu u centru Sarajeva radi po ljetnom režimu rada sunčane i toplije dane veliki broj Sarajlija, ali i gostiju glavnog grada BiH je nastojao upravo provesti u ovom prirodnom ambijentu

Pionirska dolina i zoo vrt tokom prvomajskih i bajramskih blagdana bit će također atraktivna lokacija koju će rado posjetiti građani Sarajeva, BiH ali i regiona.

Za posjetioce je otvorena u nedjelju 1.maja od 8.00 do 16.00 sati, dok u ponedjeljak, 2.maja – neće raditi za posjetioce. Od utorka, 3. maja radno vrijeme se nastavlja po ustaljenim terminima, od 8.00 do 19.00 sati, potvrdili su Feni iz KJKP “Park”.

S obzirom da već mjesec najpopularnija oaza za cijelu porodicu u centru Sarajeva radi po ljetnom režimu rada sunčane i toplije dane veliki broj Sarajlija, ali i gostiju glavnog grada BiH je nastojao upravo provesti u ovom prirodnom ambijentu.

– Tokom prvomajskih dana brojne su najave gostiju iz zemalja u okruženju koji su iskazali zainteresiranost da posjete sarajevski zoološki vrt sa rekreativno- zabavnim centrom. Osim posjete zoološkom vrtu, koji je dom za više od 250 životinja, posjetioci mogu uživati i u zabavi na rekvizitima za igru i rekreaciju. Na raspolaganju je i adrenalin park na 2.500 metara kvadratnih površine, a stijena za penjanje, zip line i adrenalinske staze spremne čekaju goste u maju. Naravno tu je i prekrasan ambijent mini golf terena. U ponudi je ponovo i nekoliko ugostiteljskih objekata, jer sa radom počinju restoran sa staklenom, ljetnom baštom, a ljetna bašta u gornjem dijelu centra, u blizini dječjih igrališta također počinje s radom – kazali su Feni iz KJKP “Park”.