Život i zdravlje

“Pionirska dolina” uređena novim cvijećem

26/05/2018

U rekreativno zabavnom centru „Pionirska dolina“ sve zelene površine uz staze za šetnju su zasađene sa blizu 8.000 komada sezonskog, jednogodišnjeg cvijeća, odnosno kadifom, salvijom, begonijom.

Novouređene cvjetne gredice prepune sezonskog cvjetnog šarenila, rezultat su akcije preduzeća “Park” započete prije desetak dana u okviru koje će na desetine cvjetnih gredica na javnim površinama u Kantonu Sarajevo dobiti ili su već dobile novo cvjetno ruho.

Cvijećem iz “Parkovog” rasadnika u Nedžarićima su uređene površine uz pješačke staze u ulici Maršala Tita, odnosno Malom parku, kod Higijenskog zavoda, u Novom Gradu, u banjskim parkovima na Ilidži, upravo u Pionirskoj dolini, a izvršena je i priprema cvjetnih gredica u Vogošći.

Novo cvijeće u okviru ove akcije u narednim danima radnici preduzeća “Park” zasadit će i u Starom Gradu, u Velikom parku, na zelenim površinama u blizini Alipašine džamije, na Marijin dvoru, u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevaru Meše Selimovića, na Dobrinji, na Ilidži.

Za ove aktivnosti, kako je iz “Park”-a saopćeno, bit će potrebno gotovo 100.000 komada sezonskog cvijeća, koliko su upravo vrtlari i cvjećari “Park” i proizveli u staklenicima.

Dio ovog cvijeća ljubitelji uređenih vrtova, balkona i dvorišta mogu nabaviti i u vrtnom centru “Flora” u Nedžarićima, koji je za svoje kupce otvoren svaki dan.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.