Život i zdravlje

Pismo koje treba pročitati svaka žena čije je srce bilo slomljeno

26/08/2015

Pismo anonimne žene bivšem suprugu koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim proširilo se internetom. Ovo pismo mora pročitati svaka žena čije je srce bilo slomljeno i koja se zaljubila u osobu koja je ne zaslužuje.

Dragi bivši,

“Hvala ti što si bio toliko opsjednut samim sobom. Naučio si me da se napokon više brinem o samoj sebi i o vlastitim osjećajima, napisala je anonimna žena bivšem suprugu”

Prošlo je dosta vremena otkako si dao sve od sebe kako bi me slomio. Sve one suze koje sam potrošila svih onih bezbrojnih noći. Sva ona bol koju sam osjećala u svom srcu tokom našeg braka.

Zbog svega toga željela sam ti reći – hvala.

Hvala ti što si svaki dan počinjao svađu oko najglupljih stvari. Naučio si me pravi i pogrešan način kako se odbraniti. S razlogom si me doveo do potpunog sloma – kako više nikada ne bih trebala to proživjeti.

Hvala ti što si mi nisi davao dovoljno pažnje. Naučio si me da nedostatak komplimenata, dodira i spavanje na suprotnim stranama kreveta zapravo utječu na mene. Naučila sam da mi je potreban fizički kontakt i verbalna potvrda s vremena na vrijeme. Naučila sam i da je u redu osjećati potrebu za tim.

Hvala ti što si me silio da sjedim na kauču i svaku nedjelju gledam nogomet. Naučio si me da zaista imam pametnijih stvari za raditi nego da mi se život vrti oko sportske igre.

Hvala ti što si mi priuštio najteže razdoblje u mom životu. Naučio si me da mogu preživjeti bez tebe i da mi je zapravo bolje samoj.

Hvala ti što si mi svaki mjesec prijetio razvodom. Naučio si me da napokon shvatim da blefiraš i lično provedem tvoju prijetnju u djelo. Zbog toga što sam napravila nikada se nisam osjećala neovisnijom i jačom nego što se osjećam sada.

Tvoj nestanak iz mog života bio je najhumaniji postupak u cijeloj našoj vezi.

I na kraju, hvala ti što si pomogao u stvaranju mene koja je voljena od nekoga drugoga ko me zaslužuje.

Sada sam udata za predivnog muškarca i imamo predivnog sina.
Na svemu tome mogu zahvaliti samo tebi. Da nije bilo tebe i svega ružnog što si mi priuštio, ne bih bila sretna.

Komentari

1 Comment

  1. Nisveta Elezovic

    27/08/2015 at 10:48

    Netreba trpiti ni kriti noičiji sadizam

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.