Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pitanja koja sebi trebate postaviti prije nego prekinete vezu

svadja prekid

Na početku veze čini se kao da će ljubav trajati zauvijek, ali pri pojavi prvih problema stvara se zasićenje i počinjemo se pitati jesmo li stvarno stvoreni jedno za drugo.

Jedna od najtežih životnih odluka je napustiti nekoga s kime smo dijelili sve, zato je prije konačnog pozdrava i okretanja nove stranice potrebno sebi postaviti ova tri ključna pitanja, savjetuje Elite Daily.

1. Zašto?

Prekidi su uvijek teški i emotivni, ne samo zbog samog prekida, već i svega što on sa sobom nosi. Ponekad je rezultat trenutne odluke nakon veće svađe ili neslaganja, ali češće prekidi traju sedmicama, pa i mjesecima zbog nesigurnosti je li odluka ispravna. U tom razdoblju se “jedemo” iznutra, vraćaju se uspomene i preplavljuju nas emocije, kojima potom prepuštamo konačnu odluku. Međutim, to je najveća greška koju možemo učiniti jer osjećaji ne smiju odlučivati umjesto nas. Oni nas samo sputavaju u razabiranju ispravnog od neispravnog. Nije dovoljno znati da se osjećamo loše ili povrijeđeno, nužno je otkriti zašto je to tako.

2. Jesu li problemi rješivi?

Nakon što shvatimo da se s partnerom u mnogočemu ne slažemo, valja se zapitati je li to rezultat različitih karaktera koji zajedno ne mogu ili pak trenutnih trzavica koje razgovorom treba riješiti. Najlakše je prekinuti i osjetiti slobodu nakon mučne veze. Ali, je li to ispravno? Biti u vezi nije lako, to zahtijeva niz kompromisa jer rijetki su oni koji su savršeno kompatibilni. Ipak, u nekim je slučajevima najpametnije prijateljski se razići. Zato je važno utvrditi što je korijen problema i može li se ljubav spasiti. Ako je odgovor “da”, veza zaslužuje drugu priliku.

3. Volimo li uistinu?

Nije isto misliti da nekoga volimo i znati da je tako. Osjećaji čine više štete nego koristi jer ih previše ističemo – definiramo ljubav kao osjećaj udobnosti s nekime. Istina je da ljubav nije samo osjećaj, ona je puno više od “leptirića” u stomaku. Pravo je pitanje što nam u životu znači onaj koga smo izabrali, koliko je partner utjecao na nas te bismo li bili isti i bez njega. Ako je on zaista jako utjecao na naš život, to znači da ga stvarno volimo. Ipak, ponekad ni to nije dovoljno.