Pitanja o bivšim koje smijete postaviti svojoj djevojci

momak djevojka

Ne samo je dozvoljeno da postavite ova pitanja nego bi i trebalo to da uradite: odgovori koje čujete će vam dati bolji uvid u njene stavove, želje i eventualne strahove.

Kako si izgubila nevinost?

Nedavna studija magazina Journal of Sex and Merital Therapy otkrila je da loš prvi seks može da izazove manjak samopouzdanja u seksu, što može da se odrazi na kasnije seksualne partnere.

Bez namjere da “gurate nos” tamo gdje vam nije mjesto i da je zapitkujete o detaljima prvog seksualnog iskustva, ali u želji da otkrijete da li je prvi seks bio traumatično iskustvo za nju ili ne, slobodno joj postavite ovo pitanje, kako biste mogli da joj pomognete da prebrodi eventualne strahove i probleme prouzrokovane prethodnim lošim iskustvima.

Zbog čega si se svađala sa bivšim?

Ne treba je pitati da vam detaljno priča o svađama sa bivšim partnerom, ali je bitno da imate u vid u to koje stvari će kod nje najčešće izazvati burnu reakciju i pokrenuti svađu. Saznajte iz kojih razloga najbrže plane, da li je u pitanju nesigurnost ili pogrešni prioriteti.

Zbog čega najviše žališ?

Žene uglavnom žale za nekim lošim iskustvima u ljubavnom životu, a ona mogu da ostave snažan utisak i uticaj na nju u narednim vezama. Dobro slušajte šta će vam odgovoriti.

[yuzo_related]

Ukoliko vam kaže da joj je žao što se nije bolje ponašala prema bivšem dečku, ona vjerovatno misli “prema tebi želim da se ponašam bolje nego prema njemu”.

Da li si nekada prevarila dečka?

Studija magazina Archives of Sexual Behavior otkrila je da je jedna od pet žena priznala da je bila nevjerna. Kao najčešći uzrok prevare se navodi seksualna nekompatibilnost, a čak 49 procenata žena je objelodanilo da su u jednom momentu osjetile odsustvo strasti u krevetu.

Dakle, ukoliko je ona jedna od djevojaka koje su bile nevjerne u nekom periodu svog pređašnjeg života, obratite pažnju na svoje seksualne apetite i na obostranu kompatibilnost, jer ne želite da se i vama dogodi nešto slično.

Kako se završila tvoja prethodna veza?

Bez imalo namjere da zadirete u njenu prošlost, u redu je da joj postavite ovo pitanje, jer će vam odgovor reći mnogo toga o njoj. Veoma je bitan razlog zbog kog se veza završila, kao i ko je okončao tu vezu.

Ukoliko je ona raskinula prethodnu vezu, manja je vjerovatnoća da tu vezu nije preboljela i da postoji mogućnost da će njen bivši dečko biti imaginarna treća osoba u vašoj vezi.

Sa druge strane, ukoliko je ona bila ostavljena, imajte malo više razumijevanja ukoliko je preplašena i previše stegnuta u vašoj vezi.