Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pitanja o seksu koja najčešće “guglamo”

krevet-par

Kako je pokazalo istraživanje pretraživača Yahoo, najviše nas zanimaju teme vezane za seks, i to posebno sljedeća:

Da li žena koja ima menstruaciju može da zatrudni tokom nezaštićenog seksualnog odnosa?

Ovo je najaktuelnije pitanje o seksu, koje je pretraživano preko 50.000 puta mjesečno. Odgovor na pitanje je – “Da.” Dakle, ne treba da zanemarite zaštitu ni tokom menstruacije.

Da li se može zatrudniti tokom prerane ejakulacije?

To je drugo najpopularnije pitanje i odgovor je takođe potvrdan. Ljekari objašnjavaju da se reproduktivni sistem svakog muškarca razlikuje i da neki ispuštaju malu količinu sperme i prije nego što ejakuliraju. Samo jedan spermatozoid je potreban i dovoljan da oplodi jajnu ćeliju, pa se savjetuje zaštita ukoliko ne želite da rizikujete trudnoću.

Da li herpes može da se prenese ljubljenjem?

To je još jedno pitanje koje zanima i žene i muškarce, a ljekari naglašavaju kako je herpes lako prenosiv diranjem, ljubljenjem i seksualnim kontaktom – što uključuje vaginalni, analni i oralni seks. Virus se tako najlakše širi, a prema posljednjim istraživanjima, više od 90 posto ljudi imalo je tzv. herpes simpleks, koji se najčešće odražava na usnama ili nosu. Ipak, onaj ozbiljniji je genitalni herpes, koji moraju da liječe oba partnera, kako se virus ne bi širio.

Zašto ne mogu da postignem orgazam?

Ovo pitanje se na Yahoo pretraži preko 2,4 hiljade puta mjesečno. Razlozi zbog kojih ne postižete orgazam su širokog dijapazona, od traume, ličnih problema, stresa i lošeg zdravlja.

Opustite se i porazgovarajte sa partnerom.

Zašto seks boli?

Doktori objašnjavaju da seks ne bi trebalo da bude bolan, a da se bol dešava zbog različith faktora, od kojih su neki neiskustvo, strah, napetost i nepovjerenje u odnosu s partnerom. Ukoliko otkrijete da problem ipak nije fizičke prirode, potrebno je da imate dosta strpljenja i da ne zaboravite da koristite lubrikant.