Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pjevačica čeka smrt sa bebom u naručju

joey000

Pjevačica Joey Martin Feek (40) iz SAD-a broji zadnje dane do smrti nakon što su joj dijagnosticirali rak grlića maternice.

Uz nju su suprug Rory i kćer Indiana koji s njom žele provesti što je više vremena moguće. Svoju bebu Joey ne ispušta iz naručja. Kod kuće su joj napravili hospicij jer joj je tamo ugodnije čekati smrt. Pored kreveta je Rory stavio tepih tako da Joey ponekad može igrati s kćeri dok još ima snage za to.

S rakom se borila godinu dana, ljekari su pokušavali sa zračenjem i kemoterapijama, ali pomoći nema. Trpi strašne bolove i jedino što joj pomaže je morfij, piše Elite Daily.

joey1

– U četiri sata ujutro požurio sam s njom u bolnicu jer je njena bol bila nepodnošljiva. Nekoliko sati kasnije ljekar nam je rekao da se bol javila zbog raka koji je nastavio rasti i postao je upaljen. Rekao nam je kako se moramo koncentrirati na to da joj bude što ugodnije. To nije bio odgovor kojem smo se nadali. Nakon niza različitih lijekova, jaka doza morfija donijela je Joey olakšanje – napisao je njen suprug na internetu.

Ona i Rory bavili su se zajedno country muzikom, pjevali su i stvarali svoje pjesme. Prije tri godine snimili su zajednički spot za pjesmu “When I'm Gone” (Kad me ne bude) kao da su predosjećali šta će se dogoditi.