Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Svjetski je dan Nutelle

Počastite se kolačem koji ne treba ni peći

utella kolac

Pogledajte kako se priprema

Danas je svjetski dan Nutelle.

Nutella cheesecake koji ne treba peći jednostavno je napraviti, a okus mu je fenomenalan.

Sastojci:

Za koru:

280 grama čokoladnih keksa

100 grama otopljenog maslaca

Za kremu:

560 grama krem sira

85 grama šećera u prahu

470 grama Nutelle

1 čajna kašika ekstrakta od vanilije

1 kašika kakaa

Za glazuru:

80 ml slatkog vrhnja

200 grama Nutelle

Kekse sameljite u multipraktiku ili sjeckalici, dodajte im otopljeni maslac i promiješajte. Dobivenu smjesu utisnite u dno okruglog kalupa. Stavite u frižider dok pripremate kremu.

U krem sir dodajte šećer u praksu i izmiksajte. U smjesu dodajte Nutellu te miješajte dok ne dobijete glatku i jednoličnu smjesu. Dodajte ekstrakt vanilije i kakao te izmiksajte. Kremom premažite podlogu. Stavite u frižider na nekoliko sati.

Slatko vrhnje stavite na vatru dok ne provrije. Njime zalijte Nutellu te pustite da odstoji dvije minute. Potom promiješajte smjesu te je izlijte na kolač.

Uživajte.