Život i zdravlje

Poginuo Batman, heroj kojeg je volio cijeli svijet (FOTO/VIDEO)

18/08/2015

Lenny Robinson, poznatiji kao Batman iz Marylanda, poginuo je u saobraćajnoj nesreći.

On je bio poznat u svijetu kao čovjek koji je bolesnoj djeci uljepšavao dane provedene u bolnici, prenosi foxnews.com.

On je svoju plemenitu misiju započeo prije 14 godina, a javnosti je postao poznat tek 2012. godine kada je policija zaustavila njegov crni “lamborghini” dok je bio na putu za bolnicu.

654863_1_f

Policajce je zaprepastilo kada su vidjeli da iz auta izlazi muškarac u kostimu popularnog junaka Bqtmqna, a uskoro je i otkriveno da je riječ o 51-godišnjem preduzetniku Leniju Robinsonu koji se prerušava u superjunaka kako bi uljepšao bolesnim mališanima teške dane u bolnici.

Robinson je tada zaustavljen jer njegov auto, koji je nazivao “batmobilom”, nije imao registarske tablice, ali nakon što je policajcima pokazao da mu se tablice nalaze u vozilu, pustili su ga bez kazne da nastavi svoj put prema bolesnim najmlađima.

kindness-lenny1

Video ovog neobičnog prestupnika ubrzo je postao veoma popularan, a Robinson pravi heroj koga su baš svi obožavali.

Tragedija se dogodila u nedelju naveler. Vraćajući se sa auto-showa Robinson je primjetio da mu s autom nešto nije u redu pa je stao kako bi pogledao šta se događa.

Dok je pregledao svoje vozilo, na njegov zaustavljeni “lamborghini” naletio je drugi automobil i na mjestu usmrtio omiljenog Amerikanca.

654864_2_ff

Inače, superheroj je živio u predgrađu Baltimorea, a nakon jednog uspješno odrađenog posla imao je dovoljno novca da kupi pravi “batmobil”.

Nakon automobila kupio je za 5.000 dolara i odjelo Batmena, a u prosjeku 25.000 američkih dolara trošio je godišnje na igračke i suvenire koje je dijelio djeci u bolnicama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.