Pogledajte transformaciju napuštenog psa kojeg su pronašli uz cestu

pusek-656×365

Ovaj izgladnjeli i napušteni pas, prošao je nevjerovatnu transformaciju. I to zahvaljujući dobrim ljudima. Indijska grupa za zaštitu i spašavanje životinja pronašla je štene, koje je izgledalo polumrtvo, kako leži uz rub ceste.

Na prvi pogled psić je izgledao kao hrpa kamenja, njegovo mršavo tijelo bilo je sklupčano u loptu, bio je gotovo ćelav i prekriven šugom.

Doveli su ga u svoje sklonište, ali odmah je bilo jasno da je ovaj pas izgubio svaku nadu. Samo je ležao u kutu ćelije, sklupčan u fetalni položaj i gledao u zid. Cijelo tijelo mu je bilo prepuno rana i bio je iscrpljen.

Kada bi mu volonteri prišli da ga pomiluju on bi ih odgurnuo ili ih otresao s nogom kao da tjera muhe

No, ono najstrašnije pas nije znao što znači ljudski dodir i nježnost, tako kada su mu volonteri prišli da ga pomiluju on bi ih odgurnuo ili ih otresao s nogom kao da tjera muhe. No, volonteri nisu željeli odustati. Znali su da ga mogu izliječiti, iznutra i izvana.

Deset dana kasnije, koža mu je zacijelila, ali oči su mu i dalje bile pune tuge. No, uz puno ljubavi i pažnje sve se promijenilo.

Dva mjeseca kasnije, pas je potpuno neprepoznatljiv. Prekriven je prekrasnim bijelim krznom, veselog izraza lica skače u zagrljaj volontera i mazi se.

Najveća transformacija je ona u njegovim očima u kojima prvi put nakon dugo vremena vidi se nada i sreća. Svake godine, Animal Aid pruža medicinski tretman stotinama uličnih pasa poput ovoga psića.

pas