Život i zdravlje

restoran u Izmiru

Pojedeš pizzu za pola sata i okitiš se zlatnikom

20/07/2019

Do sada je u takmičenju učestvovalo oko hiljadu gostiju, a šestoro je dobilo nagradu. Čini se je lako to pojesti, ali većina se brzo uvjeri da to i nije tako, kazao je vlasnik restorana Kantarci

Vlasnik restorana u Izmiru nudi specijalni meni za goste koji smatraju da brzo jedu, a kao nagradu nudi vrijedni zlatni dukat, piše Anadolu Agency (AA).

Volkan Kantarci u svom lokalu nudi specijalni meni “30min60cm” u koji su uključeni pizza promjera 60 centimetara, porcija od 350 grama krompira i litar pića.

Od gosta se traži da sve s menija pojede u roku od 30 minuta. Ako to ne uspiju, obrok plaćaju po cijeni od 100 lira (17,5 dolara).

Uspješni gosti ne plaćaju obrok, a plus dobiju i nagradu četvrtinu zlatnika, koji na tržištu trenutno vrijedi oko 75 dolara.

Diplomirani inženjer prehrambene industrije Kantarci je za AA kazao kako već pola godine nudi nagradu i kako je privukao pažnju javnosti, što mu je bio i cilj.

“Do sada je u takmičenju učestvovalo oko hiljadu gostiju, a šestoro je dobilo nagradu. Čini se je lako to pojesti, ali većina se brzo uvjeri da to i nije tako“, kazao je 40-godišnji Kantarci.

Student Ekin Arikan je kazao kako je već dva puta neuspješno pokušao da “savlada“ meni za pola sata, ali da je u oba pokušaja “zapeo“ na posljednjim komadima.

“Bio sam uvjeren da ću osvojiti četvrt zlatnika, ali nema veze, pokušat ću ponovo”, kazao je Arikan.

Ni Berrin Candan nije uspjela ispuniti zadatak ni iz drugog pokušaja, ali ne žali jer je takmičenje bilo veoma zabavno za njeno društvo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.