Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Velika greška

Pokušao opljačkati 68-godišnjaka, nije znao da je prvak u kikboksu

kikbokser

Prvo ga je, kako opisuje, zakačio lijevim krošeom, a zatim ga udario u rebra

Steve Shepherd ima 68 godina, a kako je zbog povrede noge šepao, činio se kao savršena žrtva za pljačku. Ono što pljačkaš nije znao je da je Steve peterostruki svjetski prvak u kikboksu koji se itekako zna odbraniti, piše Palm Beach Post.

Nakon posjete restoranu u Palm Beachu u Floridi, Shepherd se vraćao prema svom automobilu kad ga je neko s leđa udario bocom po glavi, a zatim šakom u lice i tražio da mu da svoj mobitel.

Shepherd se brzo snašao i uzvratio udarac. Prvo ga je, kako opisuje, zakačio lijevim krošeom, a zatim ga udario u rebra.

“Nakon toga se samo srušio. Čuo sam kako mu rebra pucaju”, ispričao je Shepherd.

Misleći da se radi o uličnoj tučnjavi, prolaznici su ih počeli razdvajati, prema pisanju Palm Beach Posta, što je pljačkašu pomoglo da pobjegne, a trenutno policija traga za njim.

Snimka nadzorne kamere pokazuje da se radi o mlađem muškarcu koji se nekoliko sati motao po parkiralištu tražeći prikladnu žrtvu.

Shepherdu je pukao bubnjić i ima modricu na lijevom oku, a nada se da mu to neće smetati u planovima da postane najstarija osoba koja nastupa u profesionalnim mečevima.

“Jednostavno se namjerio na krivoga”, zaključio je nakon napada.