veliko oduševljenje očevidaca

Policajac sjeo na zaplijenjeni motor pa se “prosuo” po putu

pol mot

Osim što očigledno ne zna da upravlja motociklom, ušao je u raskrsnicu dok je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu

Kada se ljudi u saobraćaju ponašaju neodgovorno i glupo uvijek je lijepo vidjeti kad ih momentalno snađe karma, a posebno ako se radi o policajcu koji krši zakon.

Ovaj video u kojem njujorški policajac pokušava da ispadne ‘cool’, a potom pada sa motocikla kao posljednji amater na ulici u Harlemu, izazvao je veliko oduševljenje očevidaca.

Sve se desilo u njujorškom Harlemu, jednom od najpoznatijih afroameričkih dijelova jednog grada na svijetu, gdje policija nije baš omiljena jer čestim kontrolama uznemirava stanovništvo. Stoga ne čudi ovakva reakcija prolaznika koji su svjedočili nespretnom padu policajca sa motocikla.

Policija je u saopštenju navela da su policajci ‘pronašli motocikl napušten na raskrsnici’, ali to objašnjenje je klasična farsa za javnost. Izvori bliski policiji navode da je riječ bila o nekakvoj ‘policijskoj akciji’, o čemu svjedoče i parkirani policijski automobili svuda po raskrsnici.

Možda je tu policija napravila kontrolnu tačku i zaustavljala motocikliste za koje je sumnjala da voze tehnički neispravne motocikle ili ilegalne motocross motocikle, poput ovog u videu.

Bilo kako bilo, izvor takođe navodi da je policajac sjeo na motocikl kako bi ga odvezao u policijsku stanicu. Ali, potpuno je zanemario zakone i propise; sjeo je na motocikl bez zaštitne kacige i krenuo u saobraćaj s ilegalnim motociklom, kojeg je upravo iz tog isključio iz saobraćaja.

Ali to nije sve! Osim što očigledno ne zna da upravlja motociklom, ušao je u raskrsnicu dok je bilo upaljeno crveno svjetlo na semaforu. To objašnjava i nailazak srebrnog automobila sa desne strane, zbog kojeg je policajac djelimično i izgubio kontrolu nad motociklom.